Welkom bezoeker

Inloggen  Klant worden  Contact

Een gekleurde zonnebril dragen - het beste zomeraccessoire

Een gekleurde zonnebril dragen - het beste zomeraccessoire

Tijdens de zomer is het beste accessoire een gekleurde zonnebril. Daarvan zijn er nogal veel verschillende modellen op de markt - van pilotenzonnebrillen met gekleurde brilleglazen tot Wayfarers met kleurrijke monturen. Het idee is het warme seizoen te verrijken met een stortvloed aan heldere kleurtjes.

Jouw kleurrijke bril passend houden

Het kan echter nogal een uitdaging vormen om een kleurrijke zonnebril op je garderobe te laten aansluiten. Tenminste, als je niet de hele zomer in het wit over straat wilt gaan - en als je eigenlijk de hele zomer op het stand te vinden bent is dat niet eens zo'n fout plan. Voor andere gelegenheden kan een dergelijke outfit nogal monotoon lijken. Wat je echter wel kunt doen, is eens goed te kijken naar je zomerkleding. Welke kleuren zonnebrillen zouden daar goed bij passen? Zijn dat toevallig jouw favoriete kleuren? Denk je dat je die kleuren ook volgend jaar kunt dragen?
 

Als je alleen aan merkzonnebrillen denkt, wordt het aanschaffen van drie verschillende kleuren voor de zomer een prijzige aangelegenheid. Maak je geen zorgen, er zijn genoeg imitatie design zonnebrillen met gekleurde brilleglazen en/of monturen te krijgen. Daar kun je er zo veel als je maar wilt van aanschaffen om ervoor te zorgen dat je stijlvol de deur uit kunt, zonder dat je daarna op een houtje hoeft te bijten.

 

Je eigen stijl kiezen

Bij een gekleurde zonnebril is het zaak ervoor te zorgen dat deze je ook erg goed staat. Ze vallen ook nogal wat meer op dan de gebruikelijke zonnebril met bruine, zwarte of gewone brilleglazen. Kijk goed naar de vorm van je gezicht. Kies je het juiste montuur? Zal de zonnebril balans in je gezicht aanbrengen?
 

Als je denkt dat je een ietwat lang gezicht hebt, kies dan een montuur dat de aandacht meer naar de horizontale lijnen van je gezicht trekt. De zonnebril met versierselen bij de slapen werken daarvoor erg goed. Vermijd pilotenzonnebrillen, want die zonnebril trakt de aandacht juist naar de verticale elementen in je gezicht.
 

Pilotenzonnebrillen creëren evenwicht in ronde gezichten. Degenen met een ovaalvormig gezicht kunnen natuurlijk zo'n beetje elke zonnebril dragen. Als je een hoekig gezicht hebt, kun je rechthoekige monturen het beste maar vergeten en een ronder model kiezen. Daar wordt je gezicht wat zachter van.
 

De kleur van de brilleglazen en het montuur is ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat die kleur jouw huidskleur wat vaalgeel of te grijs doet overkomen. Niet teveel op de kleuren van je kleding letten. Als sommige kleuren jou niet goed staan, blijf dan bij neutrale kleurtinten (bruin, zwart of wit).

 

Kwaliteit

Als je imitaties koopt wil dat niet zeggen dat je concessies hoeft te doen aan de kwaliteit. Controleer de schroeven en de kwaliteit van het kunststoffen of metalen montuur. De brilleglazen moeten ook UV-bescherming bieden, anders schiet je het doel van een zonnebril voorbij.
 

Als er versierselen op de zonnebril zitten, kijk dan of deze goed zijn bevestigd aan het montuur of aan de oorstekers. Kijk ook naar de proporties door de zonnebril op een plat oppervlak te leggen. Zijn de brilleglazen van dezelfde afmeting? Zet de zonnebril op en kijk in de spiegel. Zijn de neussteunen stabiel? Controleer ook hoe comfortabel de zonnebril zit. Ook mag een zonnebril je niet duizelig maken. Je moet een duidelijk en goed zicht hebben, zeker als je van plan bent de zonnebril te dragen tijdens het autorijden.


Bekijk hier onze gekleurde zonnebrillen


 

(0)