Welkom bezoeker

Inloggen  Klant worden  Contact

Gepolariseerde zonnebrillen

  • Geplaatst op

Gepolariseerde zonnebrillen zijn een hit op de markt geworden, omdat ze helpen om spanning op uw ogen te verminderen. Ze hebben een speciale filter binnen de lenzen dat beduidend glans vermindert of zelfs totaal elimineert. Tegelijkertijd biedt een goede gepolariseerde zonnebril 100% bescherming tegen ultraviolette stralen en schadelijke straling. Er is een grote verscheidenheid aan stijlen, afmetingen en vormen. Heden worden de gepolariseerde filters niet alleen gebruikt voor zonnebrillen, maar ook voor andere toepassingen, zoals contrast verbetering bij camera s of in een computermonitor, om maar wat te noemen.


 

Het zonlicht wordt samengesteld uit stralen die in vele verschillende richtingen oscilleren. Wanneer het zonlicht een vlakke oppervlakte bereikt, wordt een deel van die stralen weerkaatst. Het weerspiegelde licht dat verticaal reist brengt nuttige informatie aan de ogen, maar het licht dat horizontaal reist niet. Zij leiden slechts tot optisch rommel of lawaai, of wat wij algemener als glans of fel licht kennen. Het type licht dat horizontaal reist wordt door een gepolariseerde zonnebril gefiltreerd. Zij filtreren selectief horizontaal licht maar staan verticaal licht toe, waardoor de drager een duidelijke, ongehinderd beeld krijgt van objecten en omgevingen zonder last te hebben van glans.
 

De gepolariseerde lenzen werden uitgevonden door Edwin Land begin 1900. Hij kwam met een revolutionair idee om uiterst kleine kristallijne materialen tussen dunne transparante plastic films te plaatsen om gepolariseerd licht te vormen. Het waren zijn collega s die de waarde en het gebruik van Polaroid filters voor zonnebrillen ontdekten.
 

De gepolariseerde zonnebril wordt over het algemeen geadviseerd voor buitenshuis gebruik en is de beste keus voor meeste buitenshuis activiteiten zoals roeien (staat u toe om mogelijke obstakels onder het water te zien, vermindert glans en vermoeidheid van de ogen), vissen (helpt u vissen onder het water te zien), skiën (elimineert glans van de hellingen), rijden (vermindert of elimineert glans afkomstig van uw dashboard, kap of de windschermen en bumpers van andere voertuigen ), en bij het strand (vermindert vermoeidheid van de ogen en glans van licht dat van zowel zand als branding wordt weerspiegeld).

 

De gepolariseerde progressieve lenzen , of zonnebrillen, zijn de beste keus voor mensen die presbyopie hebben (het vertroebelen van visie door het verouderen), vooral als zij van buitenactiviteiten houden of enthousiasten zijn. De gepolariseerde fotochromische lenzen (lenzen die van donker getint naar licht veranderen, afhankelijk van de hoeveelheid UV licht in de omgeving of het milieu) zijn de perfecte keus voor mensen lichtgevoelig zijn, de patiënten van post-cataractchirurgie, of mensen die altijd op pad zijn, van het ene type omgeving naar het andere.

 

De gepolariseerde zonnebril wordt niet geadviseerd voor het skiën in ijzige omgevingen (ijzige gebieden zijn dan moeilijker te zien, omdat zij meer oplichten dan sneeuw), als uw autowindscherm gepolariseerd is (kan een interferentiepatroon van lichte en donkere vlekken op het windscherm zichtbaar maken), of als u LCD s bekijkt (zoals laptops of ATMs, omdat zij dan moeilijker zullen zijn te lezen).
 

U kunt niet het verschil zien tussen gepolariseerde zonnebrillen en gewone zonnebrillen enkel door te kijken. Het is beste om deze zonnebril uit te proberen om het verschil te ervaren.

(0)