Welkom bezoeker

Inloggen  Klant worden  Contact

Introductie zonnebrillen

  • Geplaatst op

Wat zijn zonnebrillen?
Zonnebrillen zijn accessoires dat dienen voor zichtverbetering. Zonnebrillen bestaan uit 2 lenzen, meestal getint, geplaatst in een montuur. Een brug voor de neus kan meestal tussen de twee lenzen worden gevonden en dient de zonnebril te beschermen.

De kleur van de lenzen kan in bijna elke kleur voorkomen, van helder tot rood tot blauw toto zwart. De lenzen kunnen gemaakt worden van zowel plastic als glas. De glazen lenzen zijn beter tegen krassen en bieden de meest heldere glazen, Plastic lenzen daarintegen zijn lichter en meer bestendig tegen breken. Lenzen hebben ook verschillende eigenschappen, zoals Polarisatie, photochromism en gradatie om er een paar te noemen.

Het montuur van een zonnebril komt in meerde stijlen en kleuren. Het montuur kan gemaakt worden van metaal, nylon of plastic. De stijlen van monturen kunnen verschillen in een volledige montuur tot montuurloos en alles daar tussen.
 

Waar dienen zonnebrillen voor

Ze kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt, hier zijn de meest voorkomende:
 

o Zonnebrillen zijn een populaire mode onderdeel. Ze komen in verschillende stijlen en ontwerpen binnen. Ze zijn voornamelijk modieus tijdens het zomerseizoen.
 

o Zonnebrillen kunnen worden gebruikt om een beeld te versterken van een persoon om hem "cool" te laten overkomen. Door een zonnebril te dragen kan oogcontact worden vermeden, wat soms intimiderend kan overkomen. Het kan ook iemand onafhankelijk of afstandig doen overkomen.
 

o Zonnebrillen worden ook gedragen door mensen die hun ogen willen verbergen. Hier zijn meerdere redenen voor te bedenken, zoals het verbergen van een blauw oog door fysiek geweld, om een bloedend oog door drugsgebruik te verbergen, of om wallen te verbergen door gebrek aan slaap. Desondanks worden zonnebrillen ook door acteurs en beroemdheden gedragen om hun identiteit te verbergeren, zodat ze niet worden gevolgd.

o Zonnebrillen worden ook gebruikt door mensen met een oogstoornis, zoals blinden of schelen. Zonnebrillen kunnen ook worden gebruikt om een oog te verbergen of te beschermen na een operatie, zoals een cataract operatie.
 

o Zonnebrillen kunnen ook worden gebruikt ter bescherming voor de ogen van de drager. Te veel blootstelling aan ultraviolete straling is onveilig en kan in verschillende oogziekten resulteren. Met zonnebrillen kunnen de ogen worden beschermd van ultraviolete stralen door het bereiken ervan te voorkomen.
 

o Zonnebrillen kunnen ook worden gebruikt om iemands zicht te verbeteren, door fel licht te reduceren kan de zonnebril de visuele scherpheid verbeteren en zo objecten en de omgeving helderder laten overkomen.
 

Wat zijn enkele eigenschappen van de zonnebril?

Zonnebrillen komen in oneindig veel variaties aan stijlen en ontwerpen. Ze hebben ook een aantal bepaalde eigenschappen waardoor ze geschikt zijn voor verschillende activiteiten.
 

Een paar van de meest voorkomende eigenschappen van een zonnebril die betrekking hebben tot UV-bescherming, voor het voorkomen van UV-straling; getint, voor mode en om fel licht te minimaliseren; polarisatie, voor wateractiviteiten; anti-reflecterend laag, voor het elimineren van terugkaatsend glans; en weerspiegeling, voor bescherming tegen rechtstreekse blootstelling aan zonlicht.

Zonnebrillen hebben zich aanzienlijk ontwikkeld door de jaren heen. Hedendaags zijn zonnebrillen in elke kleur en ontwerp met verschillende eigenschappen beschikbaar. Haal die van jou nu!

(0)