Welkom bezoeker

Inloggen  Klant worden  Contact

Lens kleur

  • Geplaatst op

Heden zijn er heel wat mensen die langzaam de waarde van een zonnebril in zijn gaan zien. Niet alleen helpen zij een persoon stijlvol en modieus te lijken, maar het dragen van een goede zonnebril beschermt de ogen ook tegen milieu elementen, evenals schadelijke UV- straling van de zon. We kunnen reeds met enkele belangrijke te overwegen aspecten al vertrouwd zijn wanneer het gaat om het kopen van een zonnebril: van welk materiaal is het montuur en de lenzen gemaakt, wat voor soort zonnebril pas goed bij de vorm van het gezicht, hoe hoog is de UV-beschermingsfactor, voor welk doel zal de zonnebril gebruikt worden. Dit zijn een paar vragen die naar voren komen wanneer men kijkt naar een nieuwe zonnebril. Wat we vaak vergeten is dat de kleur van de lenzen ook een belangrijke rol speelt.

Elke kleur zonnebril lenzen heeft een specifieke betekenis, die verder gaat dan alleen het modieuze aspect.

De grijs gekleurde lenzen : zijn de meest voorkomende keus voor mensen die een buurmeisje/buurjongen type persoonlijkheid hebben. Hun stijl voor een normaal type persoon is waarschijnlijk vanwege het feit dat zij het meest kleurenintegriteit kunnen bewaren.

 

 Groen gekleurde lenzen : worden gebruikt door skiërs, schutters en bestuurders, aangezien deze specifieke lenskleur meer helderheid geeft en het best tijdens bewolkte dagen werkt.

 

 Bruinkleurige lenzen : worden gebruikt door Golfers, Olympische schutters, en de bestuurders van race auto’s verkiezen , omdat dit specifieke kleur lens blauwe licht filtert, waardoor de waarneming van diepte en contrast worden verbeterd.

 

 De rood gekleurde lenzen : worden hoogst geadviseerd voor mensen die in slechte verlichting werken, maar een behoefte aan een bepaalde mate van bescherming hebben. Deze lenzen verbeteren en versterken het zicht van een persoon, en tegelijkertijd beschermt ook de ogen van het individu tegen schadelijke UV-straling.

 

Als u een persoon bent die leeft, werkt of verblijft in een plaats met uiterst zonnige weersomstandigheden, zouden de regenboog-gekleurde lenzen u het best bevallen. Zij beginnen gewoonlijk lichter in kleur bij het onderste deel van de lens, dan geleidelijk aan donker in intensiteit, tot aan zijn hoogste deel. En als laatste, maar niet de minste, zijn de weerspiegelende lenzen, de gemeenschappelijkste keus van piloten, skydivers en dergelijke, omdat deze specifieke lens uitzonderlijk goed onder zeer heldere omstandigheden werkt.
 

Het is de wens van elke persoon om er aantrekkelijk, cool, en modieus uit te zien. Vaak zal een goede zonnebril deze wens vervullen. U moet enkel het juiste type zonnebril vinden dat bij de vorm van uw gezicht ideaal zou zijn. Verder kijkend dan naar het stijlvoller en knapper maken van uzelf, kan uw zonnebril u ook helpen terwijl u werkt of speelt. Herinnert u zich enkel de eenvoudige adviezen die wij hierboven hebben vermeld en u zult zeker weten naar uw perfecte zonnebril worden geleid dat het beste bij u en uw levensstijl past.

(0)