Welkom bezoeker

Inloggen  Klant worden  Contact

Past jouw imitatie Wayfarer zonnebril goed bij je gezicht: stijltips

Past jouw imitatie Wayfarer zonnebril goed bij je gezicht: stijltips

Denk je erover om deze lente of zomer een Wayfarer zonnebril aan te schaffen? Het Wayfarermontuur werd zeer geliefd dankzij het merk Ray Ban, maar als een echte Wayfarermontuur wat prijzig is, kun je altijd een imitatie aanschaffen. Sommige imitaties zijn van zeer goede kwaliteit en gaan lang mee. Wat is de aantrekkingskracht van Wayfarer zonnebrillen? Het montuur kwam voor het eerst uit in de jaren 50 van de vorige eeuw en is tot de dag van vandaag erg geliefd gebleken. Waarom vinden mensen deze stijl toch zo mooi?

Kleinere zonnebrillen

Dragers van Wayfarer zonnebrillen hebben een voorkeur voor kleinere glazen in hun zonnebril. Als je de trend van de afgelopen paar jaar bekijkt, valt het op dat de er steeds meer geneigd wordt naar grote glazen, die afgeleid lijken te zijn van de pilotenzonnebril. Wayfarermonturen bedekken niet zo veel van de ogen. Ze zorgen eigenlijk voor net genoeg bedekking om het ooggedeelte tegen de zon te beschermen. Ook zijn Wayfarermonturen meestal uit kunststof vervaardigd terwijl pilotenbrillen doorgaans een metalen montuur hebben. Het Wayfarermodel lijkt nog wel het meest op een subtiele katteogen- of vlindermontuur. Toen het model in 1952 voor het eerst werd getoond was het ook een beetje groter, maar de huidige versie is in de loop der jaren door Ray Ban gepopulariseerd.

 

Gelaatsvormen voor de Wayfarer

De Wayfarer is een ingetogen model en staat eigenlijk bij praktisch elk gelaatsvorm. Het komt het beste tot zijn recht op lange en rechthoekige gezichten en wordt meestal door dames gedragen. In de jaren 80 werd het ook door heren als Michael Jackson en Tom Cruise gedragen. Vrouwelijke beroemdheden die het Wayfarermodel verder populair maakten zijn Mary Kate Olsen, Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. En hoewel John Lennon voornamelijk bekend werd met zijn metalen ronde montuur, is hij ook regelmatig met Wayfarers gesignaleerd in zijn jonge jaren.

Als jouw gelaatsvorm enigszins lijkt op de beroemdheden die hier zijn genoemd, dan kun je met een gerust hart een Wayfarermontuur uitproberen. Als je een man bent en denkt dat dit model meer iets voor dames: dat heb je mis. Schrijf het niet bij voorbaat als te vrouwelijk af voordat je het model hebt geprobeerd. Het zou zomaar kunnen dat het de stijl is die het beste bij je past.

 

Kiezen voor imitatie

Imitatie Wayfarer zonnebrillen zijn een ideale manier om flink te besparen en er toch modieus bij te lopen. Kies je imitatie designerzonnebrillenleverancier echter zorgvuldig. Verzeker jezelf ervan dat de imitatiezonnebrillen van goede kwaliteit zijn. Het feit dat je een imitatie draagt wil niet zeggen dat je je tevreden moet stellen met inferieure kwaliteit.

Kijk naar de kwaliteit van het kunststof en van de schroeven. Zorg dat die zo veel mogelijk op de echte Wayfarers lijken. Maak je niet te veel zorgen over de maat. Je zou sowieso de afmetingen van de brilleglazen af moeten zetten tegen de afmetingen van je gezicht. Natuurlijk, als je een echt zo getrouw mogelijke imitatie wilt aanschaffen die echt zo veel mogelijk op een echter Wayfarer lijkt, zoek dan naar een handelaar die foto's heeft om het originele model met de imitatiezonnebrillen te vergelijken.

 

Persoonlijkheid Wayfarer-dragers

Mensen die er voor kiezen een Wayfarerzonnebril te dragen zijn doorgaans wat meer ingetogen dan diegenen die zeer grote monturen en pilotenzonnebrillen dragen. Als je denkt dat deze stijl meer bij jouw persoonlijkheid past,  of als je gewoon denkt dat het Wayfarermodel jou beter staat dan alle andere modellen en stijlen, ga dan gerust je gang en kies jouw Wayfarer uit.Check onze Wayfarers hier


 

(0)