Welkom bezoeker

Inloggen  Klant worden  Contact

Terugkeer van stijlen met de retro-klassieke zonnebril

Terugkeer van stijlen met de retro-klassieke zonnebril

Het is voor veel mensen misschien niet zo verrassend dat de jaren sinds 2000 niet zo futuristisch zijn als dat men in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw vermoedde. Sterker nog, de mode qua brillen en zonnebrillen lijkt nog steeds vrij veel op wat Grace Kelly destijds droeg en de pilotenzonnebrillen, die nog steeds de modewereld domineren. Hoe komt men weg met deze retrozonnebrillen? En welke stijl past daar mooi bij?

Zo ongeveer elke stijl

Op dit moment gaat zo'n beetje elke stijl goed samen met retro-klassieke zonnebrillen. De beste outfits zijn natuurlijk nog altijd de klassieke tenues. Retro-klassieke zonnebrillen zijn extra groot of hebben veel versierselen, waardoor een al te druk motief in je kleding niet goed overkomt. Als jouw retro-klassieke zonnebril een dierenhuidmotief heeft, zou dat als het even kan moeten passen bij je outfit. Dit betekent dat je zou moeten kiezen voor effen kledingstukken of eventueel dezelfde dierenhuiddessins als op je zonnebril. Twee verschillende dierenhuidmotieven in één outfit staat gewoonweg niet. Blijf dus gebalanceerd als je je kleding bij elkaar zoekt.
 

De wat eenvoudigere retro-klassieke zonnebril is wat gemakkelijker op je kleding af te stemmen. Die kun je namelijk dragen bij bijna elke outfit, zolang de kleurencombinaties maar niet al te schreeuwerig zijn. Witte klassieke zonnebrillen passen echt overal bij. Als je een gele klassieke zonnebril draagt, zoek het dan in vooral in zwarte en witte kleding, of probeer op zijn minst een outfit te vinden die qua kleur tot dezelfde familie behoort. Die regel gaat overigens op voor alle montuurkleuren. En als je echt helemaal in stijl wilt gaan, dan zoek je bij je klassieke zonnebril een jas en schoenen die ongeveer uit dezelfde tijd lijken te stammen.

 

Gezichtsbalans

Niet alle retro-klassieke zonnebrillen kunnen door iedereen gedragen worden, tenzij je natuurlijk een ovalen gezicht hebt. Dan kun je namelijk elk montuur goed hebben omdat je gelaatskenmerken sowieso perfect in balans zijn. Hoekige gezichten en erg ronde gezichten moeten de keuze voor een montuur beperken tot brilleglazen die de gelaatsvorm oftewel langer, dan wel breder doen lijken.
 

Als je met je kledingkeuze al aan een optische illusie werkt om een beter figuur te hebben, zou je met je zonnebril hetzelfde moeten doen. Voor ronde gezichten zijn gehoekte zonnebrillen (de rechthoekige zonnebril uit de jaren 90 van de vorige eeuw zou het overigens ook prima doen) de beste keuze, en langere gezichten worden het beste in balans gebracht met een zonnebril die de aandacht meer naar de zijkanten verlegt. Dit zijn onder anderen een katteogenzonnebril, een Wayfarer of een wintersportbril.
 

Dames kunnen een naar hun smaak te hoekig gelaat prima vrouwelijk over laten komen met een zonnebril met afgeronde hoeken. Voor een breed én hoekig gelaat is de pilotenzonnebril de perfecte oplossing, want de naar beneden afhangende brilleglazen zorgen voor zachter aandoende gelaatskenmerken terwijl het gezicht tevens langer lijkt.
 

Voor de afmeting van je retro-klassieke zonnebril is het ook belangrijk dat die in verhouding staat tot je gelaatsvorm. Als je al een erg klein gezicht hebt, is het niet verstandig om daar ook nog eens een erg grote zonnebril op te zetten. En als je wat bolle wangen hebt kun je zeer kleine brilleglazen beter vermijden, want die lijken alleen maar groter door zo'n minieme zonnebril.Check hier onze retro brillen. 

(0)