Welkom bezoeker

Inloggen  Klant worden  Contact

Tips om de juiste zonnebril te kiezen

  • Geplaatst op

Er zijn duizenden zonnebrillen in evenveel verschillende modellen beschikbaar en het is moeilijk de zonnebril te kiezen die perfect is voor u. Het montuur van de zonnebril moet passen op uw gezicht en hierbij moet u rekening houden met de vorm en kleur van het gezicht. Als u een klein hoofd heeft, kan u kiezen voor een kleine zonnebril en als u een groot hoofd heeft, kan u kiezen voor een grote zonnebril.

Deze tips kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste zonnebril:

Ovaal Gezicht 
Een ovaalvormig gezicht wordt aanzien als de perfecte vorm en alle monturen zijn geschikt voor dit type gezicht. Brede monturen met ronde randen passen perfect op een ovaal gezicht. Vierkante monturen passen ook heel goed.

Geschikt zonnebrilmontuur: Alle montuurvormen.

 

Rond Gezicht 
Mensen met een rond gezicht zijn mooi. Als ze een zonnebril dragen zijn ze zelfs nog mooier. Er zijn bepaalde monturen die heel goed passen bij een rond gezicht. Mensen met een rond gezicht moeten een rechthoekig montuur kiezen.

Geschikt zonnebrilmontuur: Brede monturen.

 

Diamantvormig Gezicht 
Een smalle kin en voorhoofd zijn de belangrijkste eigenschappen van een diamantvormig gezicht. Een diamantvormig gezicht is zeldzaam. Niet veel mensen hebben een diamantvormig gezicht. Het beste voor deze mensen zijn gebogen vierkante monturen.

Geschikt zonnebrilmontuur: Zonder montuur en vierkant.

 

Vierkant Gezicht 
Overal zijn er mensen met een vierkant gezicht. Ze hebben een breed voorhoofd en geaccentueerde kaakbeenderen. Om een vierkant gezicht lang te laten lijken, zijn ovale of ronde monturen het meest geschikt.

Geschikt zonnebrilmontuur: Rond en ovaal.

 

Langwerpig Gezicht e 
Een langwerpig gezicht is langer dan een breed gezicht en heeft een lange kaaklijn. Om het gezicht smal te laten lijken, zijn ronde en vierkante monturen het meest geschikt.

Geschikt zonnebrilmontuur: Vierkant en rond.

 

Driehoekig Gezicht 
Mensen met een driehoekig gezicht hebben een smalle kaaklijn en een breed voorhoofd. Monturen met een brede onderkant en zonder montuur zijn het meest geschikt. Metalen monturen of lichtgekleurde monturen staan mooi op een driehoekig gezicht.

Geschikt zonnebrilmontuur: Een rechte lijn aan de bovenkant van het montuur.

 

Huid

Bleke Huid Als u een bleke huid heeft, dan moet u bij de aankoop van uw zonnebril letten op een heel licht montuur of een helderrood of oranje montuur.

Donkere Huid Mensen met een donkere huid en donker haar kunnen er heel mooi uitzien met een zilveren of gouden montuur. Aziaten en Zuid-Europese mensen met donker haar moeten donkere monturen vermijden omdat dit hen niet staat.

Zwarte Huid Metalen monturen passen het best op een zwarte huid. Gouden en zilveren monturen staan heel mooi. Als u een zwarte huid heeft, koop dan geen zwart montuur want dit zal u niet staan.

Haar

Golvend En Zacht Haar Montuur zonder randen van doorzichtige kleuren..

Krullend Haar Smalle monturen zijn het mooist.

Kort Haarr Ronde monturen zijn het mooist.

Heel Kort Haar Levindige kleuren en stijlvolle designs.

Lang Haar Kies een montuur als uw haar goed gemodelleerd is.

(0)