De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Een extra grote zonnebril dragen: van modeslachtoffer tot modegenie

Een extra grote zonnebril dragen: van modeslachtoffer tot modegenie

Zijn de afmeting en de vorm van je gelaat geschikt voor een extra grote zonnebril? De afgelopen drie jaar hebben extra grote zonnebrillen een ware triomftocht op de markt gehouden. Bijna alle grote merken hebben hun eigen versie van de extra grote zonnebril aan het grote publiek gepresenteerd om op deze trend in te spelen. Echter, alleen omdat het de mode is betekent dat niet meteen dat je meteen maar met de meute mee moet lopen. Bekijk dit zorgvuldig. Zul je met die extra grote zonnebril inderdaad je gezicht verrijken of zul je er uitzien als een onbedoeld slachtoffer van een modeconsulent?

Gelaatsafmeting

Het eerste wat je moet doen is de afmeting van je gezicht vergelijken met die van de mensen in jouw krijgen. Is je gezicht relatief klein of heb je juist een groter dan gebruikelijk gezicht ten opzichte van anderen? Als je eigenlijk een klein gelaat hebt zijn extra grote zonnebrillen niet aan te raden. Dergelijke zeer grote zonnebrillen kunnen je hele gezicht opslokken en je ziet er uiteindelijk een beetje dwaas uit, en zeker niet stijlvol.
 

Een extra grote zonnebril komt over het algemeen het beste tot zijn recht bij mensen met een groter gezicht. Let wel, dit betekent niet automatisch dat je bolle wangen en een hoog voorhoofd moet hebben. Je kunt prima een goed ontwikkelde kaaklijn tonen en toch een overwegend groot gelaat hebben. En ook kun je bolle wangen hebben maar door een kleinere botstructuur toch gezien worden als iemand met een klein gezicht.
 

Ovalen gezichten met middelgrote tot grote gezichten komen bijna altijd goed voor de dag met praktisch alle modellen zonnebrillen. Als je echter een rond of hoekig gelaat hebt, moet je wat kieskeuriger zijn tijdens het uitzoeken van jouw montuur.
 

Montuur en gelaatsvorm

Als je geen klein gezicht hebt en een extra grote zonnebril uit wilt proberen, neem dan eerst je gelaatsvorm in overweging. Er is geen exacte wetenschap die voorschrijft welk montuur je moet kiezen en de meeste mensen kiezen hun montuur dan ook simpelweg uit door te proberen als ze in de winkel de monturen passen. Wie zijn of haar inkopen on-line doet, zal zich echter wat sneller laten leiden door deze moderegels.
 

Het eerste wat je moet doen is even te gaan zitten en eerlijk te zijn als je vast wilt stellen welke gelaatsvorm je hebt. Kijk in de spiegel en zie waar je gezicht smaller is en breder is. Is jouw gezicht nou ovaal, rechthoekig, een omgekeerde driehoek, langwerpig of rond? Ovale gezichten hebben het maar gemakkelijk, omdat hun gelaatsvorm goed gebalanceerd is. Daar staat eigenlijk elke zonnebril wel bij. Als je een rechthoekig gezicht hebt, blijf je het beste maar uit de buurt van rechthoekige en veelhoekige monturen. Blijf bij de rondere monturen om je gelaat zachter te laten overkomen.
 

Als je echter een rond gelaat hebt, kies dan niet voor een extra grote zonnebril met ronde glazen. Waar de afmeting van een extra grote zonnebril nog wel eens een slankmakend effect op je gezicht wil hebben, de ronde brilleglazen hebben dat zeker niet! Kies een hoekig model. Het katteogenmontuur of de Wayfarer is je beste keuze. Als je gezegend bent met een lang of langwerpig gezicht, blijf dan vooral uit de buurt van monturen die te veel de aandacht op de verticale lijnen in je gezicht vestigen. Snij de lengte van je gelaat in tweeën met een Wayfarer of katteogenmontuur. Kies vooral geen pilotenzonnebril, want de glazen hangen ietwat neer, en dat benadrukt de lengte van je gezicht alleen maar meer. Je wilt echt een montuur wat je wat meer flatteert.


Check out onze Big Sunglasses


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten