De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Een nerdbril aanschaffen om er beter uit te zien

Een nerdbril aanschaffen om er beter uit te zien

Een paar decennia geleden waren mensen helemaal overtuigd van contactlenzen omdat ze af wilden van die nerdachtige bril. Dat was hun definitie van een imagoverbetering. De afgelopen jaren wordt deze trend langzaam maar zeker teruggedraaid. Mensen schaffen nu massaal een designer nerdbril aan om sjieker te lijken. Dit zijn dikgerande brillen (ja, het type dat veel echte nerds dragen) in rode, bruine of zwarte uitvoering met (vaak niet geslepen) glazen. Als je een oogcorrectie nodig hebt is dit het moment om er supercool uit te zien in de meest overduidelijke bril die je ooit zult bezitten. Zelfs als je ziet als een adelaar kun je nog steeds veel plezier beleven aan een ongeslepen bril om die sjieke nerdy uitstraling te realiseren.

Gelaatsvorm

 

Het eerste wat je moet weten als je op zoek gaat naar een perfecte nerdbril is welke vorm je gezicht heeft. Als je een rond gezicht hebt is de keuze voor een rechthoekig montuur het beste om je gelaatskenmerken uit te balanceren. Voor langwerpige en rechthoekige gezichten komen de katteogenbrillen met veel detail aan de zijkanten beter tot hun recht.

 

Ronde monturen daarentegen werken goed bij mensen met een sterke kaaklijn en met gezichten die enigszins vierkant of diamantvormig zijn. De afmeting van je montuur is ook van vitaal belang. Probeer een montuur daarom eerst uit alvorens het aan te schaffen. Experimenteer een beetje met montuurdesigns, zelfs als dat tegen de gelaatsvormconventies in gaat. Neem iemand mee tijdens het winkelen zodat je een tweede mening kunt krijgen.

 

De montuurkleur voor je nerdbril kiezen

 

De avontuurlijkste kleur voor je montuur is rood, maar dit werkt vaak erg goed voor dames terwijl het bij heren toch net even te vrouwelijk overkomt. Rode monturen zijn dan wel gewaagd, maar ook moeilijk met verschillende outfits te combineren, tenzij je van plan bent alleen maar zwarte of witte shirts te dragen als je je bril op hebt. Je kunt het beste gaan voor zwart, of bruin als je denkt dat een dik zwart montuur je gezicht te hard maakt. Kijk goed hoe de montuurkleur met je huidtint combineert en denk ook over mogelijke outfits die je bij de nerdbril wilt dragen. 


Onze Nerd zonnebrillen

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten