De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Frameloze zonnebrillen

Frameloze zonnebrillen

Voordat we ons wat dieper in montuurloze zonnebrillen verdiepen, bijvoorbeeld de vele verkrijgbare stijlen of hun voordelen, moeten we eerst eens een beetje praten over de verschillen tussen randloze en half-randloze monturen. Raak je al een beetje verward? Laten we de boel eens wat duidelijker in kaart brengen!

Als je een zonnebril bekijkt, bestaat die uit twee hoofdonderdelen: montuur en glazen. De glazen zijn de bestaansreden van de zonnebril, maar tenzij je ze met de hand voor je ogen wilt houden, heb je niks aan die glazen. Daar is het montuur voor.

Hoewel de technologie in het zonnebrilwezen gedurende laatste paar jaar sterk verbeterd is - we kunnen al glazen zoeken met polarisatie of met uitstekende UV-bescherming - is er niet al te veel wat je kunt doen aangaande stijl, behalve dan verschillende zonnebrillen in huis hebben. De meeste schoonheid van zonnebrillen is afkomstig van het montuur.
 

Monturen kunnen volledige randen hebben, wat betekent dat ze het hele brilleglas omvatten. Dit zijn meestal dikkere monturen, met verschillende vormgevingen en kleuren. Er zijn ook monturen met halve randen. Die zonnebrillen hebben nog steeds een montuur, maar alleen aan de bovenkant van de brilleglazen. Het brilleglas hangt dus als het ware in het montuur. En dan hebben we nog het randloze montuur; het glas is volledig onomringd door een montuur - er is bijna niets dat het op zijn plaats houdt. Het is echter nog steeds draagbaar, omdat de glazen verbonden zijn met de stekers die je achter je oren steekt. Eenvoudig gezegd is er niet veel verschil tussen halfgerande en randloze monturen, met uitzondering van de montuurstijl.
 

Als je deze beschrijving zo leest, kun je denken dat een randloze zonnebril dragen vreemd lijkt. "Waarom zou ik er eentje dragen die geen montuur heef?" De zonnebril heeft natuurlijk nog steeds een montuur, maar die omringt de brilleglazen alleen niet meer. Daarbij zijn er veel voordelen in randloze zonnebrillen aan te wijzen.
 

Allereerst zijn ze lichter van gewicht. Mocht het je nog niet opgevallen zijn: zonnebrillen hebben een zeker gewicht en dat wordt naarmate je een zonnebril langer draagt steeds duidelijker. Daarom is het soms best vermoeiend om een zonnebril te dragen. door eenvoudigweg de rand om de brilleglazen uit het montuur te verwijderen, wordt dat dunner en lichter van gewicht. Het zou zomaar kunnen dat je je comfortabeler voelt als je dergelijke zonnebrillen langere periodes draagt.


Randloze zonnebrillen kunnen ook goedkoper zijn, omdat er minder materiaal in wordt verwerkt. Toch kom je er hip en zelfs stijlvol mee voor de dag. Wist je dat de meeste zonnebrillen van John Lennon zonder rand waren? Stel jezelf eens voor dat je dezelfde stijl uitdraagt als John Lennon! Die kans wil je vast niet laten lopen.


Als je denkt dat montuurloze zonnebrillen saai zijn, kijk dan eens naar er vele verkrijgbare randloze designs. Van plan een festival te bezoeken? Er zijn montuurloze zonnebrillen met erg kleurrijke glazen op de markt: roze, blauw, groen, rood en zelfs van kleur verlopende glazen! Natuurlijk kun je ook bij de klassieke keuzes blijven: bruin, zwart, grijs of wit.


Randloze zonnebrillen kunnen monturen van verschillende vormen hebben, inclusief rond en rechthoekig. Ook kunnen ze overmaats zijn, zoals de zonnebrillen die werden gedragen door Jackie O of Audrey Hepburn.


De randloze monturen mogen er dan kwetsbaar uitzien, de oorstekers zitten stevig aan de glazen geschroefd, dus je kunt ze veilig dragen.
Frameloze zonnebrillen 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten