De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Hippie Zonnebrillen

  • Geplaatst op
  • Door Het Zonnebrillen Mannetje
  • Geplaatst in Aanschaf
Hippie Zonnebrillen

Als er een look is die nooit uit de mode zal gaan, dan is het wel de hippiestijl. De retro aantrekkingskracht blijft voor altijd in onze harten. Voor degenen die gezegend genoeg zijn om in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw te zijn opgegroeid, is de hippieperiode een prachtige vergaarbak aan herinneringen. Als je deel uitmaakt van de jongere generaties, kan het lijken alsof mode toen zo'n beetje net is uitgevonden.

Het mooiste deel van een hippie-outfit is misschien wel de zonnebril. In het begin waren dat zonnebrillen die klein waren met ronde glazen en metalen monturen, zoals die door sterren als John Lennon vaak weren gedragen.  In de loop der jaren doken verschillende stijlen en kleuren op, allemaal in dat speciale hippie-imago.
 

Als je altijd stijlvol wilt blijven, ongeacht de tijd van het jaar, dan kun je het beste kiezen voor de hippielook met een hippiezonnebril. Zo'n zonnebril ziet er elk seizoen goed uit. Stijlvol aan het strand, tijdens de zommer; in het park tijdens de lente; bij een meer tijdens de herfst; of op de skipiste tijdens de winter.
 

Wat het beste nog wel is aan een hippiezonnebril is dat die altijd goed staat, als onderdeel van een hippie-outfit of op zichzelf. Sterker nog, dergelijke zonnebrillen kun je bij elke outfit dragen en dan nog ben je altijd modieus. Je hoeft alleen nog maar het juiste type zonnebril te kiezen, die het beste bij je gelaatskenmerken past.
 

Hoewel sommige mensen denken dat hippiezonnebrillen alleen maar goed staan bij mensen met bepaalde gelaatskenmerken, moeten we je vertellen dat dat eigenlijk een sprookje is.  In feite staan dergelijke zonnebrillen goed bij elk gelaatskenmerk, je moet alleen de juiste maat dragen.
 

Hippiezonnebrillen kwamen in eerste instantie uit als ronde monturen. Echter, in de loop der jaren hebben deze zonnebrillen een aantal verschillende vormen en maten aangenomen. Sommige zijn rechthoekig, driehoekig en zelfs hartvormig. Toch zijn dit allemaal hippiezonnebrillen, want ze volgen allemaal dezelfde stijl.
 

Naast de esthetische kenmerken van hippiezonnebrillen zijn er aan aantal dingen die je moet weten als je zo'n zonnebril gaat aanschaffen. In de vroege jaren van deze zonnebrillen werd er qua kenmerken weinig aan toegevoegd. Vandaag de dag kun je echter kiezen uit een aantal kenmerken. Sommige zonnebrillen bieden UV-bescherming, om je ogen te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Andere lijken weer meer op normale brillen op sterkte, met verwijderbare of opklapbare zonnebrilleglazen.
 

Welke stijl of kleur de glazen ook hebben, één ding blijft altijd hetzelfde voor de hippiezonnebril. Die zal altijd hetzelfde stijlvolle metalen montuur hebben. Het juiste montuur kiezen is ook erg belangrijk. De levensduur van een zonnebril is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het montuur, zeker als je die vaak zult dragen.
 

De volgende keer dat je denkt over de aanschaf van een nieuwe zonnebril, overweeg dan eens een hippiezonnebril. Er zijn zeker vele dure merken op de markt, maar er zijn al even veel kwaliteitsmerken te vinden die niet zo veel kosten. Een hippiezonnebril hoeft geen rib uit je lijf te kosten. Neem de tijd om een voordelig kwaliteitsmerk te vinden dat zeker bij je budget past. Bekijk en bestel ze in onze winkel


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten