De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Hoe de juiste herenzonnebril te vinden

Hoe de juiste herenzonnebril te vinden

Een zonnebril is niet alleen voor meisjes. Ook onder de heren is het een enorm geliefde accessoire. Het kan nogal een uitdaging zijn de juiste herenzonnebril te vinden. Om dat wat gemakkelijker te maken geven we je hier een paar tips.

Stel je gezichtsvorm vast

 

Veel zonnebrillen stralen echte mannelijkheid uit maar verschillende monturen staan het beste bij verschillende gelaatsvormen. Voor een montuur dat bij vrijwel elke gezichtsvorm goed staat kun je een pilotenzonnebril aanschaffen. Dit zijn grote, op piloten geïnspireerde zonnebrillen die door Ray Ban zo beroemd zijn gemaakt.

 

John Lennonzonnebrillen zijn erg iconisch maar die staan niet iedereen goed. Als je een ovalen, diamantvormig of rechthoekig gezicht hebt staat deze zonnebril je prima. Bij langwerpige gezichten komen Wayfarerzonnebrillen en rechthoekige monturen beter tot hun recht. Ronde gezichten zijn meer gebaat bij rechthoekige monturen.

 

De juiste kleur brilleglazen zoeken

 

Net als voor de dames kunnen ook de heren kiezen uit een veelheid aan kleuren voor de brilleglazen. Voer het algemeen: hoe donkerder, hoe mannelijker. Voor gebruik binnenshuis kun je lichtere kleurtinten kiezen maar als je naar het strand gaat of achter het stuur zit is zwart toch wel het populairste. Je kunt ook overwegen om gespiegelde glazen te nemen omdat die meer bescherming tegen zonlicht bieden. Die zijn wel wat gevoeliger voor krassen vanwege de reflecterende laag, maar het is een goede investering als je zoekt naar efficiënte bescherming tegen UV-stralen.

 

Verzorgen van gespiegelde herenzonnebrillen

 

Omdat gespiegelde glazen erg gevoelig zijn voor krassen is het belangrijk dat je de harde brillekoker altijd bij de hand hebt. Doe je zonnebril altijd goed in de koker als je die niet draagt en laat deze niet op je hoofd rusten of aan je shirt hangen, dat kan sneller krassen opleveren. Gespiegelde herenzonnebrillen zijn ook aardig aan de prijs, dus je kunt die maar beter goed verzorgen. Onze mannen zonnebrillen

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten