De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Hoe de perfecte dameszonnebril te vinden

Hoe de perfecte dameszonnebril te vinden

Eén van de belangrijkste accessoires voor elke vrouw is een perfecte zonnebril. Naast het feit dat we allemaal bescherming tegen de UV-stralen in het zonlicht nodig hebben, kun je met een zonnebril ook je persoonlijke stijl meer expressie geven. Hieronder vind je een korte handleiding over hoe je de juiste dameszonnebril zonder al te veel moeite kunt kiezen.

Ken je montuurstijl

 

Of je nu in een webwinkel of een opticiën aan het rondneuzen bent, het eerste wat je moet weten is welke montuursoort jouw voorkeur heeft. Wil je een kunststof of metalen zonnebril? Wayfarerzonnebrillen en katteogenzonnebrillen kunnen net zo sjiek zijn als de metalen pilotenzonnebrillen, maar passen die monturen wel bij jou? Als je in de winkel bent, probeer dan verschillende montuurtypes uit. Kijk dan goed hoe die je gezichtsvorm flatteren.

 

Ken je brilleglasvorm

 

De vorm van de brilleglazen moet altijd een gelaatsvorm aanvullen. Heb je een rond gezicht, kies dan rechthoekige glazen om je gezichtskenmerken wat slanker te doen lijken. Langwerpige of rechthoekige gezichten daarentegen zijn meer gebaat bij katteogen- of Wayfarerzonnebrillen. Als je een sterke kaaklijn hebt doen ronde monturen wonderen in het verzachten van je gezichtskenmerken. Er zijn natuurlijk mensen met ovalen gezichten die zich over de vorm van de brilleglazen geen zorgen hoeven te maken. Vanwege de symmetrie in hun gezicht staat eigenlijk elk montuurtype goed.

 

Ken de kleuren van je glazen

 

Er zijn ontzettend veel kleuren als het op het kiezen van de de brilleglazen aankomt. Er zijn geen stellige regels over kleuren kiezen, maar je moet twee dingen in de gaten houden als je je keuze gaat bepalen: functie en stijl. Sommige dames kiezen de kleur van hun brilleglazen op dezelfde manier als dat ze hun oogschaduw uitkiezen: op basis van hun huidtint en outfit. Als je meer praktisch bent ingesteld kies je echter voor zwarte of bruine brilleglazen. Die passen bij bijna elke outfit en zijn ook het efficiëntst als het gaat over je ogen te beschermen tegen zonlicht. 


Bekijk al onze dameszonnebrillen


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten