De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Hoe een klassieke zonnebril met stijl te dragen: wees stijlvol, niet onhandig

Hoe een klassieke zonnebril met stijl te dragen: wees stijlvol, niet onhandig

De klassieke zonnebril bevindt zich altijd in het modebeeld van ieder seizoen. Als je de mode van de afgelopen drie jaar doorneemt kom je al snel tot de conclusie dat de zonnebril niet zo modern is als veel mensen schijnen te denken. Sinds 2000 is een duidelijke trend waarneembaar in het terugkeren naar de goeie ouwe klassieke monturen. Zo zijn de pilotenbrillen en Wayfarer zonnebrillen weer helemaal terug van weggeweest. De zogenaamd "ongebruikelijke" monturen doen trouwens sterk denken aan de stijlen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.


Wat te dragen

Het lastigste aan het dragen van een klassieke zonnebril is dat deze meestal nogal nogal opvallend is. Bedrukte monturen zijn vaak wat problematisch omdat je ofwel dezelfde motieven in de rest van je kleding moet kiezen, danwel voor effen gekleurde outfits moet kiezen zodat je zonnebril niet vloekt met de kleding die je draagt.
 

De teruggekeerde Wayfarers met stevig gekleurde monturen zijn naar alle waarschijnlijkheid het gemakkelijkst te dragen omdat die eigenlijk bij elke outfit passen. Zo staat dit model zelfs goed bij een zwarte galajurk (denk aan Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's). Wat je vooral in het achterhoofd moet houden is dat de gemiddelde zonnebril over het algemeen een mode-accessoire is. Je moet er dus voor zorgen dat die goed gepaard kan gaan met de kleding die je draagt. Balans is hierbij het toverwoord. Als je je kleding al opvallend is, kies dan voor een wat meer ingetogen zonnebril. Uiteraard doet elke zonnebril het goed bij een wit T-shirt en een spijkerbroek.

 

Gelaatsvorm

Let ook goed op je gelaatsvorm. Niet elke trendy zonnebril staat goed bij alle gelaatsvormen. De vriendelijkst ogende zonnebril van tegenwoordig is de Wayfarer, maar zelfs daarbij is de grootte van het montuur nog van belang. Zorg ervoor dat de montuurgrootte en en -vorm de beste kenmerken van je gezicht accentueren. Het moet er niet zo uitzien alsof jouw zonnebril je gezicht veroverd heeft. Kijk ook naar de vorm van het montuur. Heb je een lang of ovalen gezicht? Kies dan een klassiek montuur dat de aandacht horizontaal verlegt. Katteogenmonturen met decoraties bij de slapen werken uitzonderlijk goed. Mensen met ronde gezichten kunnen ook denken over meer rechthoekige montuurontwerpen. Ze moeten echter de John Lennonmonturen vermijden, evenals de ovalen monturen die hun gezicht alleen maar ronder doen lijken.

 

Topkwaliteit imitaties

Overweeg gerust om een imitatie designer zonnebril van goede kwaliteit aan te schaffen. Dat is een uitstekende manier om modieus te blijven zonder een aanslag op je portemonnaie te doen. Zorg en gewoon voor dat de kwaliteit van dergelijke aankopen toch topkwaliteit is. Er zijn eigenlijk zeer goede imitaties verkrijgbaar, die heel erg veel op het oorspronkelijke montuur lijken. Ook kun je kiezen voor modellen die weliswaar geen imitatie zijn, maar die wel zijn afgeleid van de populaire designer zonnebrillen. Als voorbeeld noemen we Wayfarers die net even iets groter zijn dan de originele Wayfarerzonnebril, maar die daardoor ook de groter uitgevallen gezichten goed staan. Er zijn ook zonnebrillen die lijken op de pilotenzonnebril maar dan met meer uitgewerkte metalen monturen. De meeste dames geven de voorkeur aan dergelijke monturen omdat ze daar meer persoonlijkheid aan kunnen ontlenen.

Persoonlijkheid is ook iets wat jij zou moeten overwegen als je je zonnebril uitkiest. Of het nou gedurfd of bescheiden is, blijf trouw aan je eigen stijl. Mode is een goede manier om jezelf uit te drukken. Laat je dus niet door ongeschreven moderegels voorschrijven wat te doen.


Check out onze Retro zonnebrillen

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten