De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Hoe een overtuigende kopie van een Wayfarerzonnebril aan te schaffen

Hoe een overtuigende kopie van een Wayfarerzonnebril aan te schaffen

Als er iets is dat Ray Ban goed voor elkaar had, was het wel het op de markt brengen van twee van de sterkste designs zonnebrillen. Dat waren de pilotenzonnebril en de zogeheten Wayfarerzonnebril en wie een beetje fan van Audrey Hepburn is of een beetje gefixeerd op de mode uit de jaren 80, wil dan ook een Ray Ban Wayfarer in huis halen. Het is alleen zo jammer dat de originele modellen zo duur zijn. Je kunt natuurlijk ook imitatiemodellen kopen, maar een goede kwaliteit (lees: dicht bij het originele model liggende) zonnebril is een ander verhaal. Hieronder een handleiding om je daarbij te helpen.


 Let op de kenmerken

 

De belangrijkste kenmerken van een goede replica zijn: 1) de G15 inscriptie op de brilleglazen, 2) de serienummers op de oorstekers van de Wayfarer zonnebril en 3) de logo's op de zijkant van het montuur. De serienummers en de G15 inscriptie op de lenzen zijn het meest gebruikelijk bij een beetje imitatiemodel. Wat je echt goed moet bekijken is hoe de logo's op de zijkant van het montuur zijn bevestigd. Zorg ervoor dat die niet al te duidelijk opgelijmd zijn. Zolang de afwerking mooi is, is een replica Wayfarerzonnebril even goed als het origineel.

 

UV-bescherming

 

OK, je imitatie Wayfarerzonnebril heeft al de juiste kenmerken, maar biedt die zonnebril ook voldoende bescherming? De goedkope imitaties neigen één ding te vergeten: een goede kwaliteit brilleglazen die genoeg bescherming tegen zonlicht bieden. Zorg dat je replica Wayfarerzonnebril goede glazen heeft die tegen UV beschermen. Dat kan wat duurder worden maar is het zeker waard en het is nog steeds goedkoper dan een origineel model.

 

Het is een kwestie van houding

 

Niemand gaat jouw zonnebril aan een gedetailleerde inspectie onderwerpen. De enige die zich zorgen maakt over die kleine kenmerken ben je zelf. Kies je Wayfarer-imitatie naar hoe comfortabel die op je neusbrug rust en hoe die je gelaatskenmerken aanvult. Daarnaast zijn de meeste imitatie Wayfarerzonnebrillen dusdanig goed gemaakt, dat die net als het originele model zullen aanvoelen. Zolang je de zonnebril met zelfvertrouwen draagt zal niemand het verschil zien. Je kunt er dus als een beroemdheid uitzien zonder een aanslag op je portemonnaie te plegen.  


Goedkope Wayfarers

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten