De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Is een spiegelzonnebril de juiste zonnebril voor jou?

Is een spiegelzonnebril de juiste zonnebril voor jou?

Als je op zoek bent naar een echt efficiënte zonnebril, voor zowel achter het stuur als op het strand, dan kun je overwegen om een spiegelzonnebril te nemen. Die is verkrijgbaar in allerlei stijlen en vormgevingen en doet meer dan alleen maar een hip uiterlijk verzorgen. De spiegelende of zilveren brilleglazen reflecteren het zonlicht, dus je ogen worden beter tegen zonlicht beschermd dan met een gewone zonnebril.

De juiste stijl kiezen

 

De meeste spiegelzonnebrillen hebben volledige monturen, maar als je echt een stijlvolle zonnebril zoekt kun je denken over een pilotenbril. Dat is de dankzij Ray Ban zo beroemde grote zonnebril en deze past bij bijna elk gezichtstype. Als je het liefst een volledig montuur draagt, denk dan wel na over welke vork brilleglazen goed bij je gezicht passen. Als je een ovalen gezichtsvorm hebt hoef je je geen zorgen te maken over de vormgeving van je zonnebril. Elke vorm brilleglas past eigenlijk wel bij deze gezichtsvorm. Voor langwerpige of rechthoekige gezichtsvormen kun je he beste voor een Wayfarerzonnebril of een katteogenmontuur kiezen. Die trekken de aandacht meer naar de zijkant van het montuur dan naar de lengte van het gezicht.

 

Om ronde gezichten slanker te laten lijken kun je het beste rechthoekige brilleglazen kiezen. Ook katteogenzonnebrillen doen hier wonderen. Als je echter een diamantvormig gezicht of een rechthoekig gelaat met een sterke kaaklijn hebt, zijn ronde brilleglazen of misschien een John Lennonzonnebril de beste keuze.

 

Je spiegelzonnebril verzorgen

 

Hoewel deze brillen erg geliefd zijn, blijken spiegelzonnebrillen erg gevoelig voor krassen. En omdat het reflecterende oppervlak van de brilleglazen echt alles weerspiegelt is een kras doorgaans erg goed zichtbaar. Zorg dus goed voor je spiegelzonnebril en stop die altijd terug in de brillekoker wanneer je ze niet draagt. Vermijd de zonnebril op je hoofd te dragen als een hoofdband.

 

Wrijf de glazen ook niet schoon met zomaar een stuk stof. Gebruik het reinigingsdoekje dat met de zonnebril werd meegeleverd. Een gewoon lapje stof gebruiken om je glazen te poetsen is oorzaak nummer 1 van die kleine haardunne krassen. 


Bekijk onze spiegelbrillen

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten