De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

John Lennon zonnebrillen

John Lennon zonnebrillen

Op de keper beschouwd zijn dit gewoon ronde zonnebrillen, maar veel mensen zijn dergelijke zonnebrillen gaan associëren met de beroemdste Beatle, John Lennon, omdat hij ze zo vaak droeg. Daarom wordt er naar dergelijke zonnebrillen nogal vaak met een zekere nostalgie verwezen als John Lennon zonnebrillen. Ze zijn moeilijk te vinden en zelfs moeilijker te dragen. Dat komt vooral omdat niet elk gezicht een vorm heeft die goed met deze zonnebril te verenigen is. Je moet de juiste gelaatsvorm hebben, de juiste John Lennon zonnebril vinden en met een beetje geluk vindt je de John Lennon zonnebril die goed bij je past.

Het is nogal een basisvuistregel om je in de oren te knopen dat dergelijke John Lennon zonnebrillen ideaal zijn voor mensen met meer hoeken in hun gelaatsvorm.  Alleen dan zal de zonnebril het gezicht van de drager van een prettig ogend contrast voorzien. Er zijn natuurlijk manieren om ook met een rond gezicht een John Lennon zonnebril te dragen, maar dan moet je wel wat andere kunstgrepen toepassen om dat voor elkaar te krijgen.

 

De grootste variatie in de verschillende John Lennon zonnebrillen zit het in de glazen zelf. Dat komt doordat John Lennon graag een zonnebril droeg die altijd een dun montuur had, waardoor er weinig ruimte voor design overbleef, behalve dat het montuur ietwat in kleur kan variëren. Sommige monturen waren goudkleurig, zilverkleurig of ronduit zwart.

 

Als we dan teruggaan naar de glazen, dan is er echter een grote keuze aan kleuren om uit te kiezen. Echte Beatle-fans van het eerste uur kiezen normaliter voor de reguliere zwarte zonnebril, en dat is ook de veiligste kleur van alle kleuren. Als je echter wat meer kleur in je leven wil, dan kun je kiezen voor roze of blauwe ronde glazen. Er zijn ook mensen die liever een lichter gekleurd glas in hun zonnebril hebben, en dat past weer goed bij een geelkleurig montuur.

 

De John Lennon zonnebrillen kunnen ook variëren in de oorstekers of in de montuurhoek. Zo zijn er de reguliere zonnebrillen, maar wie wat anders zoekt kan kiezen voor de licht gekromde of gekrulde oorstekers om meer stijl aan de zijkant toe te voegen. Er zijn ook varianten met dikker dan gebruikelijke oorstekers, en weer anderen hebben gekleurde uiteinden.

 

Een interessante variant is de John Lennon zonnebril waarvan je de glazen omhoog kunt klappen. Dat zijn modellen met meervoudige glazen, zodat je de voorste omhoog kunt klappen, waarna je een lichtere zonnebril hebt die meer van je ogen laat zien. Da's eigenlijk best hip, want met één zonnebril heb je dan meerdere versies op je neus.

 

Een John Lennon zonnebril is ideaal voor jonge professionals die iets aparts zoeken als extra accessoire voor hun formele vrijetijdskleding. Je kunt er prima mee gezien worden tijdens een autoritje in de namiddag of tijdens een terrasje pikken. De aard van dergelijke zonnebrillen is dat je een duidelijke doch ongedwongen stijl met je meedraagt.

 

Hier is nog een geinig weetje: dergelijke John Lennon zonnebrillen zijn - naast de overduidelijk ronde glazen - ook wel bekend als Tea-shades, en vele artiesten dragen dergelijke zonnebrillen, waaronder Liam Gallagher, Ozzy Osbourne en Mary Kate Olsen.Bekijk en koop hier een "John Lennon" zonnebril


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten