De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Metalen zonnebril tov. kunststoffen zonnebril: welke past beter bij jou?

Metalen zonnebril tov. kunststoffen zonnebril: welke past beter bij jou?

Als het op een zonnebril aankomt kun je vandaag de dag kiezen uit twee montuursoorten. Je kunt kiezen voor een zonnebril met een metalen montuur. Dit zijn de pilotenzonnebrillen en andere rechthoekige modellen. Er zijn natuurlijk ook hoekige modellen met kunststoffen monturen. Dit zijn vooral Wayfarers en andere, extra grote zonnebrillen met motiefjes of felle kleuren op hun kunststoffen monturen. De meeste heren kiezen voor metalen montuur omdat die in hun ogen vaak stijlvoller en meer mannelijk overkomen. Het valt niet te ontkennen dat veel vrouwelijk overkomende ontwerpen zich in het bereik van de kunststoffen monturen vinden.

Mat worden en deukjes

Het enige echte nadeel van metalen monturen is de kans dat het metaal met de jaren mat wordt. Kies je metaal zorgvuldig en probeer een metaallegering te kiezen die haar natuurlijke kleur uitstraalt. Zilverkleurige monturen zijn vaak gebaseerd op aluminium en dat wordt heel snel mat van kleur in vochtige plaatsen. Als je per ongeluk op dergelijke monturen gaat zitten, er een zwaar voorwerp op legt of er tegen een een hard oppervlak mee stoot, ontstaan er ook zeer waarschijnlijk deukjes.

 

Naadloos tov. contrast

Het is mogelijk een "naadloos" effect te creëren met een zonnebril als deze een metalen montuur heeft, want metalen monturen zijn dunner. Het is nogal wat lastiger om een dergelijke look te creëren met kunststoffen monturen. Naadloosheid wordt gecreëerd als de kleur van het brilleglas de kleur van het montuur zeer dicht benadert. Tegelijkertijd is ook de contrastkwaliteit erg afhankelijk van de dikte van het montuur. Daarom geven sommige mensen de voorkeur aan kunststoffen monturen, terwijl anderen liever een metalen montuur hebben. Bij contrasterende monturen en glazen kun je het beste denken over een kunststoffen zonnebril als je het contrast wat meer uitgesproken wilt zien en over een metalen zonnebril als je een subtieler contrast zoekt.

 

Persoonlijke voorkeur
 
De keuze tussen een metalen zonnebril of een kunststoffen zonnebril hangt af van je persoonlijke voorkeur. Het feit dat van metalen monturen wordt beweerd dat die meer mannelijk overkomen wil niet zeggen dat dames alleen kunststoffen monturen zouden moeten dragen, of heren alleen maar metalen zonnebrillen. Een metalen montuur geeft alleen meer "Rock" aan je uitstraling, terwijl een kunststoffen zonnebril je uiterlijk wat zachter doet overkomen.
 

Het komt natuurlijk uiteindelijk neer op hoe goed de zonnebril je staat. Je zult zonder twijfel ontdekken dat designer zonnebrillen stevig geprijsd zijn, wat nogal onprettig is als je experimenteert met verschillende stijlen. Daarom kun je het beste op zoek gaan naar imitaties, zowel voor metalen als kunststoffen monturen, zodat je stijlvol voor de dag kunt komen zonder bankroet te raken.
 

Ga op zoek naar een vertrouwde wederverkoper die goede aanbiedingen heeft met dergelijke zonnebrillen. Deze imitaties stellen doorgaans niet teleur, zolang je maar kunt vertrouwen op een dealer die dergelijke imitaties met goede kwaliteit metalen en kunststoffen vervaardigt. Ook aan de kwaliteit van de brilleglazen zelf mag niet worden getornd. Ze mogen niet al te gemakkelijk breken en moeten je ogen wel degelijk voor UV-stralen beschermen.

 

Uitlijning en schroeven

Bekijk de schroefjes zorgvuldig, en kijk of de zonnebril goed is uitgelijnd door deze opengeklapt op je tafel te leggen. Zet de zonnebril op om te voelen dat de neussteuntjes stabiel zitten. Wederverkopers moeten een "niet goed, geld terug" garantie bieden als aan deze standaarden niet wordt voldaan. Kies niet zomaar voor de goedkoopste aanbieder op de markt als je een metalen of kunststoffen imitatiezonnebril aanschaft. Je moet altijd selecteren op kwaliteit.Vindt hier coole kunstsstof zonnebrillen.


Vindt hier hippe metalen zonnebrillen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten