De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Metalen zonnebrillen

Metalen zonnebrillen

We willen allemaal wel een metalen zonnebril hebben. Er is iets waardigs en elegants aan dergelijke monturen. Ze zien er altijd geraffineerd, sexy en gladjes uit. Daarom willen we, zelfs als we al meerdere zonnebrillen bezitten, altijd wel een paar metalen monturen in onze collectie.

Het lijdt geen twijfel dat zonnebrillen met metalen monturen erg mooi zijn. We kunnen ons Tom Cruise al voorstellen in Top Gun, terwijl hij die sexy zonnebril met dat mannelijke montuur draagt. Hij zag er al niet verkeerd uit, maar die zonnebril maakte het nóg beter.
 

Een metalen zonnebril komt per definitie gladjes over. Het is moeilijk om een metalen zonnebril met een dik montuur te vinden. Ze worden meestal gemaakt van dun metaal, waardoor de glazen schoner en geraffineerder lijken. Laten we ook niet vergeten dat metalen monturen die vintage uitstraling hebben, en dan bedoelen we niet die excentrieke monturen die in de jaren 70 zo populair waren. Zonnebrillen met metalen monturen herinneren ons aan de eerste jaren van de pilotenzonnebril, de ultieme zonnebril voor piloten, met name tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 

Als je je op grote hoogte bevindt en het klaarlichte dag is, dan raak je door het felle licht al vrij snel verblind. De pilotenzonnebrillen werden dan ook niet alleen ontworpen om piloten er stijlvol uit te laten zien, maar ook om die glinsteringen terug te dringen en hen in staat te stellen hun werk goed te doen - en zelf veilig te blijven.
 

Met al deze voordelen zou je kunnen denken dat metalen monturen de voorkeur verdienen boven hun kunststoffen evenknie. Nou, dat is niet helemaal waar. Ook kunststoffen monturen hebben zo hun voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld goedkoper dan metalen zonnebrillen, al was het alleen maar omdat kunststof als grondstof minder duur is. Het is ook gemakkelijker om kunststoffen onderdelen in massaproductie te nemen dan metalen onderdelen.
 

Wat betreft ontwerp zijn kunstoffen zonnebrillen veelzijdiger omdat het gemakkelijker is voor ontwerpers en producenten om het model van kunststoffen monturen aan te passen aan de nieuwste mode.
 

Dat betekent echter niet dat je met een metalen zonnebril automatisch minder mogelijkheden hebt. Zo zijn pilotenzonnebrillen nog steeds helemaal in, hoewel de algehele vormgeving wat meer gevarieerd is, afhankelijk van de producent en de gewenste drager. Echte pilotenzonnebrillen zijn ietwat prijzig, maar je kunt die goedkoper vinden als je op zoek gaat naar tweedehands brillen, replica's en naar vintage-geïnspireerde modellen. Er zijn ook wayfarerzonnebrillen te vinden die van metaal zijn gemaakt in plaats van kunststof. Die zijn ideaal als je een zonnebril zoekt die zowel alledaags als sjiek uitstraalt.
 

Zowel dames als heren kunnen goed uit de voeten met de John Lennon zonnebril, die meestal is gemaakt van een dun metalen montuur dat de glazen omringt. De glazen zijn veelal rondvormig.
 

Een metalen zonnebril kan ook leuk zijn. De glazen kunnen uit vele kleuren bestaan. Je kunt kiezen uit onder andere roze, rood, blauw en groen. Als je een wat speelsere aard hebt, ben je waarschijnlijk wel in voor een zonnebril waarvan de glazen uit meerdere kleuren bestaat. En er staat je natuurlijk niets in de weg als je liever klassiek blijft met kleuren als grijs, bruin en zwart.
 

Hoewel een vrouw er magistraal uit kan zien met een metalen zonnebril, is de doelgroep toch hoofdzakelijk mannen. Die kunne ook op zoek naar metalen monturen met rechthoekige glazen. En als ze echt iets zoeken wat opvalt, kunnen ze altijd denken aan een metalen montuur zonder randen.
Bekijk ze hier! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten