De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Nerdbrillen: De hippe nerdlook dragen

Nerdbrillen: De hippe nerdlook dragen

Nerdbrillen zijn eigenlijk niets meer dan brillen met een uitzonderlijk dik montuur. Als je daarbij denkt aan de zwarte monturen die de bibliothecaris draagt of de knotsgekke rode monturen die zo lekker prominent op je neus staan, dan denk je in de goede richting. Twintig jaar geleden was het sociaal gezien niet zo gezond om een dergelijk montuur te dragen op school, maar tegenwoordig is het hartstikke hip en iedereen, met en zonder goede ogen, wil ze wel dragen. Hoe kom je weg met de nerdachtige look? Wat maakt de nerdbril zo hip?

Denk als een nerdachtige muzikant

De nerdbril is in vanwege musici als Lisa Loeb en Ingrid Michaelson. Deze musici maken de beroepsuitstraling van de bibliothecaresse wel zo sexy. Als je er de persoon naar bent (en er excentriek genoeg voor bent) om deze look tot een succes te maken, dan kun je gewoon niet zonder een nerdbril. Een nerdbril is trouwens niet exclusief voor dames. Ook heren die een vleugje mysterie aan hun imago willen toevoegen kunnen de aanschaf van een nerdbril overwegen. Denk maar eens aan Greenday en andere bands, die erg veel succes hebben met hun imago van half skater boy en half nerd, dan ben je al een eind in de goede richting.
 

Wat de hippe nerd van de echte nerd onderscheidt is de houding. Allereerst zijn deze nerdbrillen mode-uitdrukkingen. Je wilt laten zien dat je echt geen schoolheld of cheerleader hoeft te zijn om hip te zijn op school. Als je een dergelijke nerdbril draagt, draag hem dan met trots - en combineer die met een paar hippe outfits zodat je niet als een watje overkomt. Je bent natuurlijk wel een mooie nerd. Schoonheid en hersenen zijn jouw sterke punten.

 

Kunststoffen monturen zijn al snel nerdmonturen

Alle nerdbrillen hebben kunststoffen monturen omdat die duidelijker zichtbaar zijn dan metalen monturen. Je hoeft je niet voor degelijke kunststoffen monturen te schamen, integendeel! Je probeert eigenlijk ervoor te zorgen dat mensen zien dat je een bril draagt. Omdat het de afgelopen jaren zo'n sterke uitdrukking van mode is geweest zie je tegenwoordig heel veel mensen, die helemaal geen oogcorrectie nodig hebben, toch met een nerdbril rondlopen.
 

Omdat deze trend zich ontwikkelt, kan een designer nerdbril dragen een kostbare zaak worden. Als je slim bent ga je op zoek naar imitaties. Er zijn vele imitatie nerdbrillen te krijgen en die kosten maar een fractie van wat de merknerdbrillen kosten. Je kunt kiezen uit onder anderen bruine, zwarte, witte en rode monturen en ook het model uitkiezen dat het best bij je outfit past.
 

Zorg er wel voor dat je winkelt bij een betrouwbaar verkooppunt voor nerdbrillen, zeker als je je aankoop on-line verricht. Het zou toch ernstig teleurstellend zijn als je tot de ontdekking komt dat het montuur niet goed is uitgelijnd, of als de neussteunen niet echt prettig zitten. Zoek daarom waar mogelijk naar handelaren die goede beoordelingen krijgen van hun klanten. Als je voor het eerst met een webwinkel te maken hebt, vraag dan naar de geld terug-garantie, voor als het product niet aan je verwachtingen voldoet. Op die manier voorkom je dat je geld kwijtraakt aan een nerdbril die je bij die webwinkel bestelt.Nerdbrillen in alle kleuren en maten.


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten