De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

"Oiled" Zonnebrillen

  • Geplaatst op
  • Door Het zonnebrillen mannetje
  • Geplaatst in Aanschaf
"Oiled" Zonnebrillen

Heb je de laatste tijd wel eens aandachtig naar meubelstukken gekeken? Vroeger was het niet meer dan normaal dat je in huizen robuuste en grote bedden en bankstellen aantrof. Dankzij de steeds minder beschikbare ruimte in kleinere huizen, worden we gedwongen om wat meer vernuft en wat praktischer met onze keuzes om te springen. We willen echter nog steeds die klassieke look in onze huizen hebben, en dat doen we door meubilair met olie-afwerking in huis te halen. Gelukkig genoeg is die soort afwerking niet alleen beperkt tot meubilair, je kunt die tegenwoordig ook op je zonnebril aantreffen.

Dit effect wordt doorgaans geolied brons genoemd. Je vraagt je misschien af wat 'geolied' in dit geval betekent. Als je een gladde look van een meubelstuk wilt behouden, moet je dit normaal gesproken polijsten. Dat is niet alleen om de natuurlijke gloed terug te brengen, maar ook om ervoor te zorgen dat zich geen stof of vuil in het hout vestigt dat het hout kan beschadigen. Er zijn tegenwoordig tientallen meubelwasmerken in de handel, maar wat veel mensen niet weten is dat ze sierelementen in meubilair ook met natuurlijke olie als olijfolie kunnen reinigen. Dat kan zelfs in combinatie met citroensap!

 

Nadat je de natuurlijke olie hebt aangebracht, krijgt het hout weer haar natuurlijke glans. Beter nog, je krijgt een erg vintage uitstraling vanwege de reactie van hout op de olie.

 

Met die grote hoeveelheid verschillende designs op de zonnebrillenmarkt vraag je je nu waarschijnlijk ad waarom het ideaal zou zijn om een 'geoliede' zonnebril aan te schaffen. Daar kunnen we je een aantal redenen voor geven. Allereerst is het de gemakkelijkste manier om wat vintage uitstraling aan je zonnebril te geven. Denk eens aan de zonnebrillen die gedurende de jaren 50 tot de jaren 80 van de vorige eeuw zo populair werden. Daarnaast heeft 'oud hout' altijd zo'n heerlijk gezellige en klassieke uitstraling. Het belangrijkste is dat 'geoliede' zonnebrillen erg gladjes overkomen, zelfs als ze zijn gemaakt met dikke monturen.

 

Geolied brons wordt meestal aangebracht op de monturen, met name de dikke monturen. De kleur kan echter ook worden gebruikt voor de brilleglazen. Stel je eens een dun draadmontuur voor met vintage bruine brilleglazen - da's toch een apart uitziende zonnebril, vind je ook niet? Daarbij kunnen de brilleglazen schitteringen terugdringen, waardoor je je ogen niet hoeft samen te knijpen als de omgeving fel verlicht is, hetzij door de zon, danwel kunstmatig. Als gevolg daarvan voelen je ogen niet zo vermoeid aan en verminder je de hoofdpijn die vaak hand in hand gaat met langdurig samengeknepen ogen. De geolied bronzen brilleglazen kunnen ook wat UV-bescherming bieden, zeker wanneer je je buitenshuis bevindt.

 

De kleur die geolied brons heeft, kan gemakkelijk worden aangevuld met andere kleurenpatronen. Een safaripatroon maakt een 'geoliede' zonnebril al snel trendy en modern. Stippen kunnen wat hips toevoegen. De brilleglazen kunnen in verschillende vormen worden gemaakt. De John Lennon-stijl, die welbekende ronde brilleglazen in het dunne draadmontuur, met een geolied brons stel brilleglazen of bruine glazen, is ideaal om te reizen. Rechthoekige lenzen worden aanbevolen voor mensen die een ronde gelaatsvorm hebben, om hen meer vorm in het gezicht te geven. Overmaatse 'geoliede' zonnebrillen maken elke vrouw beeldschoon.

 

De vintage aantrekkingskracht, de gladheid en de glans van geolied brons maken elke zonnebril meer stijlvol en mooier. Bekijk en bestel ze hier. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten