De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Ronde Zonnebrillen

Ronde Zonnebrillen

Ronde zonnebrillen zijn nogal ingeburgerd bij diegenen die de meer creatieve en relaxte look willen uitdragen. De afwezigheid van hoeken in de monturen geven vaak de indruk van flexibiliteit en souplesse. Daarom werden dergelijke zonnebrillen vaak gedragen door muzikanten als John Lennon en de andere Beatles. Ook actrices als Miley Cyrus worden vaak met zo'n zonnebril gezien.

Ronde zonnebrillen zijn echter niet altijd cirkelvormig. Een betere beschrijving is dan ook zonnebrillen met rondvormige kenmerken. Deze rondvormigheid is meestal te vinden in de vorm van de brilleglazen, en de monturen zijn wat vrijzinniger maar nog steeds met ronde vormen. Daarom lijken sommige van deze zonnebrillen op het eerste oog wat ovaalvormig of zelfs vaag rechthoekig, maar de rondvormigheid wordt meer zichtbaar wanneer je de zonnebril draagt.

 

Daarom kun je de verschillen in de rondvormige zonnebrillen vooral vinden in de monturen. De klassieke ronde monturen bijvoorbeeld, zijn die met een dun metalen of kunststoffen montuur, ontworpen om de ronde brilleglazen volledig te tonen. Dit type zonnebril is qua design volledig afgestemd op het ronde brilleglas zelf. Het ziet er gelikt uit en is met name goed voor een professionele look, zeker bij heren.

 

Katteogen-monturen daarentegen hebben een montuur dat bij de brilleglazen uitmondt in een puntvorm, zodat deze ietwat lijken op katteogen, vandaar natuurlijk de naam. Dit soort design is erg vrouwelijk en werkt meestal goed voor dames die een professionele maar sjieke look willen hebben.

En dan hebben we nog de echte grote monturen die de ronde brilleglazen van de ronde zonnebril volledig omsluiten. Die zijn ideaal voor diegenen die naar het strand gaan of buitenshuis actief willen zijn, omdat dergelijke zonnebrillen doorgaans goed passen bij de outfits die tijdens dergelijke activiteiten worden gedragen.

 

Omdat contrast altijd een goede regel is tijdens het dragen van een zonnebril, zijn mensen met een langwerpig of hoekig gezicht het beste geschikt als drager van een ronde zonnebril. Hoe hoekiger en langwerpiger het gezicht, des te ronder de zonnebril mag zijn. Dit is natuurlijk geen wet van Meden en Perzen. Er zijn veel rondvormige gezichten waar een ronde zonnebril prima bij staat.

 

Er zijn ronde zonnebrillen met bedrukte monturen, en de designs op deze monturen staan doorgaans de niet-ronde gezichten beter qua contrast. Dat is een goede keuze voor mensen met een rond gelaat die toch een ronde zonnebril willen dragen.

 

Een andere interessante variant van dit soort zonnebrillen is een zonnebril met half montuur en opklapbare brilleglazen. Dat halve montuur zit dan over de bovenste helft van de ronde brilleglazen. Dit wordt ook gedaan om meer hoeken aan de ronde zonnebril toe te voegen, wat een erg interessant effect heeft. De opklapbare brilleglazen kunnen enkelvoudig zijn, zodat je door de brilleglazen op te klappen een ongehinderd zicht hebt, of meervoudig, zodat je een donkere zonnebril kunt veranderen in een lichtere zonnebril.


Bekijk onze ronde zonnebrillen 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten