De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Soorten retro-klassieke zonnebrillen om naar uit te zien

Soorten retro-klassieke zonnebrillen om naar uit te zien

De retro-klassieke zonnebril is niet alleen een geweldige party-accessoire. Het is ook een gedurfd modestatement die je stijlgevoel naar grote hoogte kan brengen. Stel je voor dat je dezelfde Ray Ban zonnebril draagt als Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's" of dezelfde Oakleys die veel beroemdheden in de jaren 60 droegen. Hieronder een lijst retro-klassieke zonnebrillen die vaste prik zijn in de modewereld.

De pilotenzonnebril

 

De pilotenzonnebril is één van de populairste zonnebrillen van Ray Ban. Ze werden oorspronkelijk ontworpen voor piloten (vandaar de naam) maar werden vrij snel overgenomen door beroemdheden en modeliefhebbers. De verlopende kleuren van de pilotenzonnebril maken het een stijlvolle afwerking voor elke outfit. Bijzonder praktisch voor achter het stuur, een wandeling in het park of als je op het strand in de zon ligt te bakken. De pilotenzonnebril heeft grote glazen die tot ver over de wangen van de drager komen, en de vorm van het montuur benadrukt het ooggedeelte van het gezicht. De specifieke vorm van de brilleglazen past goed bij elk gezichtstype.

 

Zonnebrillen met grote glazen

 

Ook kun je op zoek gaan naar zonnebrillen met grote brilleglazen. Die zijn in veel vormen en maten verkrijgbaar, waaronder de veel voorkomende Oakleys met dikke en volle kunststoffen monturen. Ze worden vanwege hun grote en donkere glazen ook wel hommelbrillen genoemd. Dit model was in de jaren 60 erg geliefd en werden veel door beroemdheden gedragen die zich als het ware verscholen achter de privacy die deze donkere glazen boden. Als je nu zo'n zonnebril opzet voel je je ook een beetje een ster. Ze staan goed bij ronde, ovale en langwerpige gezichten.

 

Wayfarers

 

Dit is ook een telg uit de Ray Banfamilie die door Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's" populair werd gemaakt. En ook dit is een zonnebril met een kunststoffen montuur, maar met een subtielere katteogenvormgeving. Het is een erg vrouwelijke zonnebril, hoewel ook veel heren deze zonnebril droegen toen die in de jaren 80 een comeback maakte. Die modellen uit de jaren 80 waren wat kleiner in vergelijking met de Wayfarerzonnebril die Audrey Hepburn in de film droeg. 


Bekijk de vintage collectie hier

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten