Goedkoopste van Nederland
Gratis verzending
Online sinds 2004
> 35.000 klanten

Soorten zonnebrillen

  • Geplaatst op

Er zijn vandaag de dag verschillende soorten zonnebrillen op de markt. Er zijn veel mogelijkheden beschikbaar. Hier zijn een paar voorbeelden waar je uit kunt kiezen:
Zonnebrillen gebaseerd op de eigenschappen van de lens
Hedendaags is er een wijde keuze aan eigenschappen die de lenzen van een zonnebril kunnen hebben. Gekleurde lenzen kunnen fel licht doeltreffend afweren. Gepolariseerde lenzen kunnen zonlicht filteren en kunnen glans minimaliseren. Anti-reflecterende lagen helpen dubbele visie te voorkomen en fotochronische lenzen kunnen van kleur veranderen afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid UV-licht, om zo de hoeveelheid licht dat je ogen bereikt te bepalen.


Zonnebrillen gebaseerd op banen en activiteiten
Het maakt niet uit wat je wilt doen, er is altijd een zonnebril gemaakt voor je activiteiten. De politie draagt typisch polariseerde of weerspiegelde lenzen, "aviators" blijven populair onder de piloten, militairen en verschillende instellingen die de orde handhaven. Voor diegene die rijden zijn er bestuurderszonnebrillen die met gemak fel licht van de zon afweren. Voor die gene die motor rijden zijn er motorzonnebrillen met weerspiegelende lenzen die behaaglijk passen om de wind van uw ogen te weren. Voor zij die genieten van lopen, is er een zonnebril voor lopers die licht van gewicht is en met neusstootkussens zal het niet snel van je neus glijden.
 

Zonnebrillen gebaseerd op sport Alleen omdat je een sport beoefent hoeft nog niet te betekenen dat je geen zonnebril kunt dragen! De zonnebril is vooral nuttig bij het spelen van sporten in het water of bij het spelen met direct zonlicht in je ogen. Er zijn bepaalde combinaties lenzen en monturen die in specifieke sporten zeer efficiënt zijn. Zonnebrillen om mee te surfen met gepolariseerde lenzen en die vast zijn, zijn geschikt voor verschillende watersporten, zoals het surfen en wakeboarding, jetskiën en vissen, onder andere. Verwisselbare lenzen die gemakkelijk kunnen worden aangepast zijn geschikt voor fietsers, aangezien zij verschillende licht- en weersomstandigheden meemaken. De zonnebrillen voor volleybal en softbal zijn samengesteld uit nylon monturen met lenzen die een hoog contrast hebben. Voor sporten met een bal, zoals golf, tennis en honkbal, gebruiken ze bruine lenzen die niet-gepolariseerd zijn en brengen zo meer licht aan de ogen over, dat u toestaat stelt om zich beter op de bal te concentreren. De atleten van extreme sporten gebruiken typisch een zonnebril dat om het hoofd vast te binden is, wat te vergelijken is met beschermende brillen.
 

Oogcorrigerende brillen
Het dragen van corrigerende brillen hoeft geen belemmering meer te zijn om een zonnebril te dragen! Er zijn nu corrigerende brillen en lezen te verkrijgen in meerdere monturen. Fotochromische corrigerende oogglazen zijn ook beschikbaar, ze kunnen tegelijkertijd als zonnebril dienen. Er zijn ook accessoires voor corrigerende brillen, zoals kleppen voor de lenzen van de bril die je omhoog kunt slaan of lenzen die je voor de lenzen van de bril kunt plaatsen.
 

U kunt nu zonnebrillen dragen voor al uw verschillende activiteiten en al uw alledaagse oogbehoeften! Er zijn zo veel keuzes om te kiezen! Kies die van u!

Goedkoopste van Nederland
Gratis verzending
Online sinds 2004
> 35.000 klanten