De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Space Zonnebrillen

Space Zonnebrillen

Minimalistische monturen, mono-brilleglazen en een gladjes overkomende metallic look, dat zijn toch wel de kenmerken van een ruimtezonnebril. Dit zijn eigenlijk zonnebrillen die een coole, futuristische of echt technologische look aan de drager geven. Denk aan de brillen die je ziet in Star Trek of andere science fiction-series en -films, dan heb je een goed idee waar we het hier over hebben.

Zo'n ruimtezonnebril ziet er natuurlijk niet precies zo uit als de modellen die je in de films ziet, want de meeste worden dusdanig vormgegeven dat ze bij de populairste stijlvormen van onze wereld passen, dus ze meeste ruimtezonnebrillen zien er dan wel exotisch uit, maar kunnen goed bij onze eigen aardse kleding passen.  Voorbeelden van dergelijke designs zijn de fietszonnebrillen die goed voor atleten zijn en de ruimtewayfarers die ontworpen zijn om eruit te zien alsof er slechts één brilleglas is in plaats van twee.

 

Wie echt op wil vallen en er anders uit wil zien, geen zorgen, want er zijn daadwerkelijk zonnebrillen die de superfuturistische vormgeving hebben waar je naar snakt. Voorbeelden van dergelijke designs zijn de discozonnebril met gekleurde brilleglazen en de ruimtevaartzonnebril. Daar trek je zonder meer aandacht mee, ideaal voor feestjes en evenementen.

 

Eén van de specifieke kenmerken van dergelijke ruimtezonnebrillen is dat die zie helemaal om je hoofd vouwen, zodat je ogen volledig bedekt zijn. Daardoor valt zo'n zonnebril ook minder snel van je gezicht. Dat betekent echter ook dat je er zeker van moet zijn dat de zonnebril je goed past, want in tegenstelling tot andere zonnebrillen is er geen universele maat.

 

Iets anders wat je je moet herinneren bij een ruimtezonnebril is dat deze doorgaans een fel gekleurd montuur heeft dat meestal groot en dik genoeg is om op te vallen. Tenzij je een zwarte ruimtezonnebril kiest, betekent dit dat je je zonnebril wilt matchen met een deel van je outfit, met een kledingstuk óf met een ander accessoire.

 

Veel mensen denken dat een ruimtezonnebril vanwege de futuristische uitstraling altijd wordt geleverd met UV-beschermende brilleglazen, maar dat is zeker niet altijd het geval. Net als bij andere zonnebrillen moet je kijken of het door jou gekozen model is voorzien van UV-bescherming, als je daar specifiek naar op zoek bent.

 

Een interessant weetje over de ruimtezonnebril is dat fabrikanten van digitale brillen als Google Glass heel vaak kiezen voor een futuristisch ruimtezonnebrilmodel. Hoewel de meeste ruimtezonnebrillen niet kunnen wat dergelijke gadgets wel kunnen, laat het wel zien dat de futuristische look een trend lijkt te worden.Bekijk ze hier!Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten