De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten
Zonnebrillen Blog

Vintage zonnebrillen

Vintage zonnebrillen Originele vintage zonnebrillen zijn zonnebrillen die gemaakt zijn in een bepaalde periode, ergens tussen de jaren ’20 en ’80. Als de zonnebril afkomstig is uit een jaar eerder dan 1920 valt deze niet meer onder vintage maar onder antiek. Vintage zonnebrillen zijn o.a. de Aviators, Wayfares en Cat’s Eyes. Als u van plan bent om een vintage zonnebril te kopen, is het een goed idee om de volgende adviezen en tips te lezen om u een richting te geven naar de juiste keuzen.

Tips om de juiste klassieke zonnebril te kiezen

Tips om de juiste klassieke zonnebril te kiezen Een klassieke zonnebril kiezen voor op het strand kan uitmonden in een gedurfde modeuitbarsting of een ernstige moderamp. Er zijn een aantal klassieke zonnebrillen om uit te kiezen: van katteogenbril, John Lennonbril, pilotenbril, spiegelzonnebril tot Wayfarerzonnebril. Het belangrijkste is dat je het model kiest dat het beste bij je persoonlijkheid en je behoeften past. Ook moet je in het oog houden hoe het model je gelaatsvorm het beste uit laat komen.

Soorten retro-klassieke zonnebrillen om naar uit te zien

Soorten retro-klassieke zonnebrillen om naar uit te zien De retro-klassieke zonnebril is niet alleen een geweldige party-accessoire. Het is ook een gedurfd modestatement die je stijlgevoel naar grote hoogte kan brengen. Stel je voor dat je dezelfde Ray Ban zonnebril draagt als Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's" of dezelfde Oakleys die veel beroemdheden in de jaren 60 droegen. Hieronder een lijst retro-klassieke zonnebrillen die vaste prik zijn in de modewereld.

Hoe een klassieke zonnebril met stijl te dragen: wees stijlvol, niet onhandig

Hoe een klassieke zonnebril met stijl te dragen: wees stijlvol, niet onhandig De klassieke zonnebril bevindt zich altijd in het modebeeld van ieder seizoen. Als je de mode van de afgelopen drie jaar doorneemt kom je al snel tot de conclusie dat de zonnebril niet zo modern is als veel mensen schijnen te denken. Sinds 2000 is een duidelijke trend waarneembaar in het terugkeren naar de goeie ouwe klassieke monturen. Zo zijn de pilotenbrillen en Wayfarer zonnebrillen weer helemaal terug van weggeweest. De zogenaamd "ongebruikelijke" monturen doen trouwens sterk denken aan de stijlen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Terugkeer van stijlen met de retro-klassieke zonnebril

Terugkeer van stijlen met de retro-klassieke zonnebril Het is voor veel mensen misschien niet zo verrassend dat de jaren sinds 2000 niet zo futuristisch zijn als dat men in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw vermoedde. Sterker nog, de mode qua brillen en zonnebrillen lijkt nog steeds vrij veel op wat Grace Kelly destijds droeg en de pilotenzonnebrillen, die nog steeds de modewereld domineren. Hoe komt men weg met deze retrozonnebrillen? En welke stijl past daar mooi bij?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten