De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Tips voor het dragen van een kleurige zonnebril

Tips voor het dragen van een kleurige zonnebril

De gebruikelijke kleur voor brilleglazen is zwart of grijs, maar sommigen vinden dat te gewoontjes duskomen ontwerpers met nieuwe ideeën over hoe de modegevoeligheid in zonnebrillen te verbeteren. Beroemdheden, gewone mensen en zelfs kinderen dragen dan ook vaak een kleurige zonnebril. De glazen zijn beschikbaar in een veelheid van kleuren, waaronder de conservatievere geeltinten, bruintinten of sepiatinten. Ook zijn zonnebrillen met blauwtinten, groentinten, paarstinten en roze tinten verkrijgbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe weet je dus welke kleurige zonnebril je van het rek moet plukken?

Beschouw de brilleglazen als oogschaduw

 

De gemakkelijkste manier om een kleur te kiezen voor je kleurige zonnebril is door de glazen te beschouwen als oogschaduw. Welke kleuren laten je eigen huidtint goed voor de dag komen? Veelal is dat bruin omdat dat ook al de haarkleur accentueert. Sepia of bruine glazen zien er ook ongedwongener uit dan zwarte glazen. Als roze, blauw of groen je favoriete kleur is, kan het geen kwaad om eens wat avontuurlijker te worden.

 

Kijk naar je kleding

 

Hoewel het niet noodzakelijk is om de kleur van je kleding en je zonnebril op elkaar af te stemmen, is het altijd beter om bijvoorbeeld blauwe glazen te combineren met kleding die daar goed bij staat, zodat het geheel een meer organische uitstraling krijgt. Roze glazen doen het goed bij witte en bruine kleding, wees dus niet bang om een gedurfde kleur voor je zonnebril uit te zoeken.

 

Schoonheid boven functionaliteit

 

De gekleurde brilleglazen zijn eigenlijk ontworpen voor esthetische redenen in plaats van functionele redenen. Als je een zonnebril zoekt die je ogen efficiënt beschermt tegen zonlicht, dan is zwart nog altijd de beste keuze. Sommige kleuren als geel en roze zijn dermate licht, dat die zelfs binnenshuis gedragen kunnen worden. Die hebben eigenlijk weinig effect. Bruine glazen zijn het beste alternatief voor zwarte glazen, maar als je naar een erg zonnig land afreist kun je dan wel het beste erg donkerbruine glazen kiezen. 


Multicolor zonnebrillen
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten