De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Vintage zonnebrillen

Vintage zonnebrillen

Originele vintage zonnebrillen zijn zonnebrillen die gemaakt zijn in een bepaalde periode, ergens tussen de jaren ’20 en ’80. Als de zonnebril afkomstig is uit een jaar eerder dan 1920 valt deze niet meer onder vintage maar onder antiek. Vintage zonnebrillen zijn o.a. de Aviators, Wayfares en Cat’s Eyes. Als u van plan bent om een vintage zonnebril te kopen, is het een goed idee om de volgende adviezen en tips te lezen om u een richting te geven naar de juiste keuzen.

Als eerste wat u moet gaan doen als u een vintage zonnebril wilt gaan kopen is nadenken waarvoor u hem wilt gebruiken. De meeste mensen kopen een vintage zonnebril puur voor modieuze redenen, omdat ze bepaalde eigenschappen en kenmerken hebben dat de drager een unieke, stijlvolle en verfijnde uitstraling zal geven. Als dit ook voor u geldt, dan heeft u geluk want u heeft dan veel keuze en flexibiliteit om een vintage zonnebril uit te zoeken, puur op het uiterlijk, zonder ergens anders op te letten. Maar als u hem niet alleen gebruikt voor modieuze redenen (zoals sport of buitenactiviteiten) dan kunt u zich misschien afvragen welke eigenschappen, zoals stevigheid en duurzaamheid, u nog meer rekening mee moet houden behalve uitstraling.

 

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kopen van een vintage zonnebril is hoe de zonnebril u past. De drager moet zich comfortabel voelen tijdens het dragen van deze zonnebrillen, zelfs na langere verloop van tijd. De vintage zonnebrillen moeten goed, comfortabel en veilig om het hoofd en gezicht van de drager passen. Ze moeten niet te strak zitten, dit kan oncomfortabel zijn, afleidend en pijnlijk, maar ze moeten ook niet te los zitten, want anders vallen of glijden ze van het gezicht van de drager.
 

Als u een vintage zonnebril uitzoekt, hoeft u zich niet te haasten en probeer zo veel mogelijk stijlen monturen en lenzen. Vintage monturen worden normaal gesproken gemaakt van plastic materialen en hebben grote vormen en maten en funky kleuren. De meest voorkomende en meest populaire lenzen voor vintage zonnebrillen zijn diegene met reflecterende eigenschappen, wat ze laat lijken op kleine spiegels.
 

Ontdek welke specifieke stijl en design vintage zonnebril het beste bij uw gezicht zal passen door uw lokale opticien er naar te vragen, door er informatie over te vinden en door de verschillende vintage zonnebrillen daadwerkelijk uit te proberen. Als u zonnebrillen gaat uitproberen, neem dan een vriend mee of iemand wiens smaak voor stijl u kunt vertrouwen en die u kan helpen bij het uitzoeken van de juiste zonnebril.
 

Als u eenmaal al deze geschetste stappen heeft gevolgd, zal uw keuze nog maar uit ene paar zonnebrillen bestaan. Tegen die tijd kunt u eventueel een keuze maak op basis van budget en door de prijzen te vergelijken. Als u echter op dat moment nog steeds niet kunt beslissen welke zonnebril u wilt kopen, dan is het heus niet erg als u meerdere koopt.


Check out onze Vintage zonnebrillen collectie


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten