Goedkoopste van Nederland
Gratis verzending
Online sinds 2004
> 35.000 klanten

Voor- en nadelen van een zonnebril dragen tijdens het pokeren

Voor- en nadelen van een zonnebril dragen tijdens het pokeren

Als je ooit live pokeren hebt gekeken op TV is het je misschien opgevallen hoe vaak de spelers een donker getinte zonnebril droegen. Sommige professionele pokeraars beschouwen de zonnebril als een belangrijk strategisch middel om het toernooi te winnen, andere spelers vinden het niet fair en zouden de zonnebril het liefst verbieden aan de speeltafel. Om deze discussie in kaart te brengen kijken we eens naar de voor- en nadelen van een zonnebril dragen tijdens het pokeren.


Voordelen:
Voor een intimiderende uitstraling – Een zonnebril is een symbool van discretie en afstand. De drager ziet er intimiderend uit wat invloed kan hebben op diens tegenspelers, met name wanneer er tegen amateurpokeraars wordt gespeeld. Pokerprofessionals als Phil Hellmuth, Chris "Jesus" Ferguson, Scott Fischman en Greg Raymer dragen aan de speeltafel een zonnebril. Deze pokeraars denken  meer angst in de tegenspelers op te wekken door een zonnebril te dragen.


Om het je tegenspelers moeilijker te maken je gezicht te lezen – De gemiddelde man knippert zes tot acht keer per minuut met zijn ogen. Mensen onder spanning staan knipperen echter vaker met de ogen. Zonder zonnebril om je ogen af te schermen kan een ervaren tegenstander gemakkelijker van je gezicht aflezen hoe hoed je hand is, zeker als je de kunst van een pokergezicht hanteren niet beheerst.


Om ongemerkt te kunnen kijken – Je ogen maskeren helpt voorkomen dat je tegenspelers je 'lezen'. Bijkomend voordeel is dat je ongemerkt anderen kunt observeren. Je kunt, zeer discreet, zo lang als je wilt naar een tegenspeler kijken.
Om te verbergen wie je werkelijk bent – Omdat een zonnebril de drager een intimiderende uitstraling geeft, maken veel nieuwe spelers gebruik ervan om te verbergen dat ze de kneepjes van het vak nog moeten leren. Wie kan zien dat je ogen blij verrast oplichten bij een goede hand, als je een donkere zonnebril draagt?

 Nadelen:

Het kan je zicht verminderen – Donkere lenzen maken het zien van de speeltafel moeilijke. Oudere spelers kunnen moeite hebben hun kaarten te lezen omdat de zeer donkere lenzen ook een donker zicht creëren. Dat is misschien de reden dat een paar grote spelers als Phil Ivey, Doyle Brunson, Gus Hansen, Howard Lederer en vele anderen er niet over peinzen om aan de pokertafel een zonnebril te dragen.


Het kan je tegenstander een blik in je kaarten geven – Als je niet erg goed oplet welk type zonnebril en lenzen je aanschaft, kan die blitse zonnebril je tegenstander helpen in plaats van hinderen. Dat lees je goed. De lenzen, met name de spiegelglazen, kunnen jouw hand weerkaatsen zodat een oplettende tegenspeler die kan zien!


Wees op je hoede voor moeilijkere tegenspelers – Hoewel sommige pokeraars geïntimideerd zullen worden door jouw zonnebril, kunnen andere spelers wel eens gedurfder tegen je spelen in andere situaties. Of je nou een zonnebril draagt of niet, je moet ten allen tijde met beide benen op de grond blijven staan en altijd hetzelfde imago uitstralen.
Gebrek aan communicatie – Hoewel je tijdens het toernooi over wilt komen als een harde speler, zijn er momenten dat je een tegenspeler in een gesprekje uit de tent wilt lokken om meer te weten te komen over hun speelwijze. Als je een intimiderende donkere zonnebril draagt en als harde jongen wordt gezien, is dat bijna onmogelijk!


De wenselijkheid van een zonnebril dragen aan een pokertafel blijft ook vandaag de dag een veelbesproken kwestie. Je hebt nu echter wel wat meer inzicht in de beweegredenen achter die zonnebril en misschien ook wel in de manieren om je tegenspelers wat meer onder druk te zetten.
Grote collectie spiegelbrillen


 

Goedkoopste van Nederland
Gratis verzending
Online sinds 2004
> 35.000 klanten