Goedkoopste van Nederland
Gratis verzending
Online sinds 2004
> 35.000 klanten

Zonnebrillen voor fietsers

  • Geplaatst op

Of u nu professioneel bent, een amateur, of een recreatieve fietser, een goede zonnebril zou een deel moeten uitmaken van uw outfit of uitrusting. Hoewel de noodzaak van zonnebrillen voor fietsers niet veel wordt bepleit, zijn deze zo onmisbaar als een helm of hoofddeksel. Beide behoeden de fietser voor kwaad of gevaar dat hem onderweg kan gebeuren.

Er zijn niet echt veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een bril uitzoekt speciaal voor fietsen, dus een bril vinden die bij je past zal makkelijk moeten gaan. Maar houd vooral rekening met het feit dat het belangrijkste doel om een fietsbril te dragen, is om de fietser maximaal te laten genieten van het fietsen met zorg en bescherming. Dit betekent dat de zonnebril voor fietsers een dubbele functie zou moeten hebben. Het moet er niet alleen goed uit zien, maar tegelijkertijd zou het ook uw ogen moeten kunnen beschermen tegen gevaarlijke bedreigingen of elementen.

De belangrijkste aspecten om rekening mee te houden wanneer u een fietsbril aanschaft zijn duurzaamheid en stevigheid. Elke fietser, beginner of expert, zal ongetwijfeld een val maken zo nu en dan. Een fietser zou met dit soort momenten van te voren rekenschap mee moeten worden gehouden en zou door de fietser als serieus moeten worden beschouwd. Het dragen van zonnebrillen dat van duurzaam en stevig materiaal wordt gemaakt is eigenlijk een goede manier om je voor te bereiden voor onvoorziene gebeurtenissen. Dit zorgt ervoor dat zelfs als de fietser van zijn fiets valt en zijn zonnebril valt mee, het niet zal breken of in stukken zullen verbrijzelen en zijn ogen zullen beschermd blijven.

Het volgende waar je rekening mee moet houden is de kleur van de lenzen, de grootte en de vorm van de bril. Zoals hierboven als is vermeld moet dragen van zo n bril niet alleen goed staan, maar ze moeten ook in staat zijn je ogen te beschermen. De lenzen moeten niet te licht maar ook niet te donker zijn, het moet donker genoeg zijn om naar fel licht te weren, mocht je dit tegenkomen en de lenzen moeten licht genoeg zijn om je zicht niet te verminderen. De bril moet ook uitstekend passen. Niet te strak wat vervelend kan zijn onder het fietsen, maar ook niet te los, anders kan het van je gezicht vallen. Het is zeer aan te raden om fietsbrillen te kopen dat je ogen geheel bedekken, dus het hele gebied. Zodat je ogen goed beschermd zijn tegen verschillende elementen die de wind met zich mee brengt. Dit kunnen deeltjes, insecten, puin, stenen of kiezelstenen zijn.

Als laatste maar niet het minste, is het aan te raden om een bril te kopen met UV- bescherming.Dit om uw ogen tegen de onzichtbare UV straling te beschermen die door de schadelijke stralen van de zon worden veroorzaakt. Hoewel u waarschijnlijk niet de directe gevolgen van straling zult voelen, is het uiterst schadelijk en gevaarlijk voor uw gezondheid.

Goedkoopste van Nederland
Gratis verzending
Online sinds 2004
> 35.000 klanten