De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Zonnebrillen voor kinderen

Zonnebrillen voor kinderen

Kinderen besteden veel meer van hun tijd buitenshuis uit vergeleken met hun volwassen tegenhangers. Ze zijn onvoorzichtiger als het gaat om blootstelling aan de zon en de bescherming tegen zijn schadelijke UV-stralen. Deze waarneming zal bijdragen aan het recente wetenschappelijke onderzoek dat heeft aangetoond dat het menselijk oog 80% van zijn totale levensduur waarin het wordt blootgesteld aan de zon bereikt tegen de tijd dat men 18 jaar wordt. Als dit echt zo is, dan is het nooit te vroeg en is niemand te jong om een zonnebril te dragen.

Een kinderzonnebril is vlot verkrijgbaar in gespecialiseerde online zonnebrilwinkels, optische winkels, in de kantoren van opticiens of in de klinieken van oftalmologen. Tegenwoordig is er een enorme variatie aan zonnebrillen voor kinderen op de markt die stijlvolle ontwerpen en hippe kleuren omvat. Maar waar heden veel vraag naar is, in termen van kinderzonnebrillen, zijn volwassen zonnebrillen in hun versies. Andere trends rond kinderzonnebrillen zijn moderne plastic monturen in rijke kleuren, sport of prestatiegerichten, afneembare zonnebrillen (dat op de corrigerende bril van het kind kunnen worden geklikt), zonnebrillen van een merk of zonnebrillen met het uiterlijk en charme van een design bril.

 

Als u een bril uitzoekt voor uw kind, denk dan eerst aan comfort en daarna pas aan mode. Hoewel niet veel kinderen in het modeaspect van een zonnebril zouden zijn geïnteresseerd, geven zij ook niet veel aandacht uit naar de beschermingsfactor. Soms willen ze slechts brillen dragen om ouderen om zich heen te imiteren. Laat uw zoon of dochter niet meteen de eerste de beste bril die ze zien kopen. Vraag ze om te kiezen uit enkele brillen die u zelf al voor hem of haar had uitgekozen.
 

Een paar van de meest belangrijke factoren om te onthouden wanneer u een kinderzonnebril gaat kopen zijn de types lenzen en lensformaat, montuurmateriaal, de brug van de bril, de pootjes van de bril en het soort scharnier dit in de bril zit.

 

De afmeting van de lens zal het gehele oog moeten bedekken voor maximale bescherming. Het zal ook beter zijn om polycarbonate lenzen te kunnen krijgen, omdat die inslag- en krasbestendig zijn, lichter in gewicht in vergelijking met andere types lenzen en inherente bescherming tegen de UV-stralen van de zon.

 

Het materiaal van het montuur mag zowel van plastic als van metaal zijn. Vroeger werd de voorkeur aan plastic gegeven, omdat men ze zag als steviger en duurzamer, lichter in gewicht en goedkoper. Maar heden maken bedrijven metalen monturen met dezelfde eigenschappen dus maakt de keuze weinig uit.
 

De bruggen van zonnebrillen dienen er voor dat de zonnebril niet van het gezicht van de drager zal glijden. Dit kan een probleem bij kinderen opleveren, omdat de meesten een nog niet volgroeide neus hebben. Het is dus goed zoeken naar de juiste brug voor uw kind.
 

Tenslotte wordt het zeer aangeraden om een zonnebril voor uw kind uit te zoeken waarbij de pootjes van de bril verende scharnieren bevatten zodat ze naar buiten kunnen worden gebogen zonder problemen te veroorzaken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten