De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten

Zonnebrillen voor op de motor

  • Geplaatst op
  • Door Bram B
  • Geplaatst in Aanschaf
Zonnebrillen voor op de motor

Met de wind in je gezicht over de snelweg toeren is een ervaring die je nooit meer vergeet. Sterker nog, er zijn mensen die dat gevoel zo enorm waarderen, dat ze dat dagelijks en de rest van hun leven doen. Voor die mensen is het van cruciaal belang dat de ze juiste zonnebril hebben die niet alleen de schadelijke zonnestralen uit hun ogen houdt, maar die ook de vele opspattende materialen, die in een ogenblik behoorlijke oogschade toe kunnen brengen, tegen kunnen houden.

Hoewel motorzonnebrillen er ogenschijnlijk hetzelfde uitzien als sportzonnebrillen of andere stijlvolle zonnebrillen, is er één subtiel verschil. Motorzonnebrillen zijn specifiek ontworpen voor de motorsport. De glazen houden de zonneschitteringen niet alleen uit je ogen, ze bieden ook een ruim en veilig zicht.
 

Zelfs kleine stukjes puin kunnen je ogen permanent beschadigen als deze met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur opspatten. Normale brilleglazen worden bij dergelijke snelheden versplinterd. Motorzonnebrillen kunnen dergelijke schokken echter aan, zodat je ogen beschermd zijn tegen dergelijk onheil.


Een ander kenmerk van motorzonnebrillen is het aërodynamische design. Ze zijn speciaal ontwikkeld om de wind om je gelaat te leiden zodat je zo weinig mogelijk hinder ondervindt, zelfs als je zonder helm rijdt. Dit alles betekent echter niet dat je altijd een motorzonnebril op moet zetten als je een ritje maakt. Als je veiligheidsbewust bent, zet je altijd een helm op voordat je op de motor stapt.


Er was een tijd dat motorzonnebrillen alleen geschikt waren voor mensen die geen bril bij de opticien moesten laten maken. En zelfs dan had je niet veel keus als je een motorzonnebril zocht. Eigenlijk waren die er nog niet.


Vandaag de dag kunnen motorzonnebrillen worden uitgerust met aangepaste brilleglazen, zodat je er ook eentje op sterkte kunt hebben. Dergelijke brillen zijn ook in vele kleuren en designs verkrijgbaar. Je kunt ervoor kiezen de producent de glazen op sterkte te laten maken, of je zonnebril mee te nemen naar een derde, die dan de glazen op sterkte maakt en er inzet.  Als je voor dat laatste kiest, zorg er dan voor dat die derde het juiste soort brilleglas gebruikt. Glazen op sterkte zijn niet goed als ze versplinteren zodra er op hoge snelheid een klein stukje puin tegen opspat.


Er zijn nog wel wat meer mogelijkheden met de glazen. Je kunt kiezen voor een gepolariseerde tint, die schitteringen van autoruiten en andere glanzende objecten aanzienlijk vermindert. Er zijn ook transitieglazen, die donkerder worden als die geraakt worden door zonlicht. Als je als motorrijder ook een stijlvolle indruk wilt maken, dan zijn spiegelglazen niet verkeerd.


De volgende keer, dat je op zoek bent naar een motorzonnebril, moet je onthouden dat die niet zo duur hoeft te zijn. Er zijn een aantal merken die dezelfde topkwaliteit kunnen leveren tegen een fractie van de door de topmerken gerekende prijzen. Je moet er echter ook aan denken dat er goedkope merken zijn die niet aan de kwaliteitsnormen voldoen, en die kun je het beste uit de weg gaan. Daarvan zijn de glazen waarschijnlijk niet erg sterk en dat kan tot meer schade lijden als het fout loopt. 


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
De grootste collectie van Nederland
Gratis verzending binnen NL
Online sinds 2004
>35.000 klanten